Για την ονομασία των Σκοπίων

Στη Βουλή η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Το αργότερο ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης περί αξιοποίησης του Ελληνικού.


Το αργότερο ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης περί αξιοποίησης του Ελληνικού, που ανάβει πράσινο φως για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις.

Ηδη το σχέδιο εστάλη στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, ενώ οι διαδικασίες για την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι εξπρές, καθώς αποτελεί και ένα από τα 13 εκκρεμή προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους Θεσμούς.

Κατά τον σχεδιασμό, η σύμβαση θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με την ψήφισή του στην Ολομέλεια να προσδιορίζεται για την επόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. 

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «η έκταση και θέση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης για τη δημιουργία μιας περιοχής-οροσήμου μικτών χρήσεων με εθνική σημασία και διεθνή προβολή, και ενός μητροπολιτικού πόλου διεθνούς ακτινοβολίας, ενισχύοντας την ελκυστικότητα της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και ως επιχειρηματικού κέντρου και χώρου αναψυχής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ακίνητο, βάσει της σχεδιαζόμενης ανάπτυξης, θα εμφανίζει φυσική συνέχεια προς το υφιστάμενο αστικό σύμπλεγμα υποδομών της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

Σχόλια