Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για τις άδειες των καναλιών

kanalia
Γράφει ο 2310net //atexnos.gr
Κανονικά σήμερα δεν έπρεπε να γράψω κείμενο, διαμαρτυρόμενος για την προσπάθεια φίμωσης του φτωχού και τίμιου καπιταλιστή ο οποίος μπορεί να μην πάρει άδεια για να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί. Θα ήταν μια συμβολική αλλά σημαντική κίνηση διαμαρτυρίας που θα έμοιαζε με το ενός λεπτού σιγής για τους νεκρούς του σεισμού της Ιταλίας, πάνω στα πτώματα των οποίων έπαιζαν μπάλα σαν να μη συνέβη τίποτα που έγραφε τις προάλλες και ο Σφυροδρέπανος.
Θα ήταν σαν κάτι τελειωμένους χίπστερ της καλής κοινωνίας των πολιτών που πάνε και κοιτάζονται στα μάτια ή μοιράζουν αγκαλιές με άγνωστους για να δώσουν ένα ισχυρό ράπισμα στο σύγχρονο τρόπο ζωής που αποπροσωποποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις και επιβάλλει την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και τι να γράψω για τις τηλεοπτικές άδειες. Από την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις μέχρι να τις διαβάσετε μπορεί να αλλάξουν τα πάντα και να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Οπότε θα αραδιάσω λίγες σκέψεις, αφού αντί να είμαστε κλεισμένοι σε μια αίθουσα και να διαπραγματευόμαστε την άδεια για το Atexnos TV είμαστε ακόμα εδώ στο χάος του ίντερνετ να γράφουμε χωρίς άδεια ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι αυτή η ιστορία με τους υποψήφιους αδειούχους θα έδειξε στο μυαλό κάποιων φιλάθλων κάποια πράγματα. Ίσως να κατάλαβαν ότι ο πρόεδρας δεν «επενδύει» στην ομάδα για την αγνή και άδολη αγάπη του για αυτήν αλλά γιατί έχει κάτι να κερδίσει.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι η διαδικασία των αδειοδοτήσεων αλλά και η εν γένει συμπεριφορά των επιχειρηματιών αυτών έγινε πλέον η αφορμή για να καταλάβει και ο πιο αγαθός φίλαθλος ότι τα χρήματα για μια μεταγραφή δεν τα βάζει από την τσέπη του ο πρόεδρας, αλλά είναι κάτι σαν επένδυση για την οποία κάνει απόσβεση από μια άλλη μπίζνα.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι βλέποντας και μόνο ποιοι είναι οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες των καναλιών θα αρχίσει η πλειοψηφία του κόσμου να αμφισβητεί περισσότερο αυτά που ακούει και να πιστεύει λιγότερο την αγαθή ενημέρωση που του παρέχεται.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι μαζί με τη στημένη ενημέρωση, η πλειοψηφία του κόσμου θα καταφέρει να φτύσει στα μούτρα το lifestyle και το κυρίαρχο πολιτιστικό πρότυπο που υπηρετούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι από όλη αυτή τη διαδικασία θα γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να οικοδομήσει τις σχέσεις της με μια μερίδα του κεφαλαίου και πως θα πάψει και ο τελευταίος ΣΥΡΙΖΑιος να μιλάει για αριστερά και άλλα κουραφέξαλα.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει η αφορμή να γίνει πραγματικότητα το όνειρο: να κλείσουμε την tv και να ανοίξουμε κανένα βιβλίο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…