Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πάρκο «Τρίτση» είναι λαϊκή περιουσία είπαν εκατοντάδες που συμμετείχαν στον καθαρισμό του (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Με το σύνθημα «Διεκδικούμε πάρκο ανοιχτό στο λαό, κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα», η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, πήρε σήμερα πρωτοβουλία καθαρισμού και περιποίησης του Πάρκου Τρίτση.
Πλήθος νέων αλλά και μεγαλύτερων συμμετείχε στην προσπάθεια το πρωΐ και το απόγευμα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το Πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και δεν πρόκειται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με σακούλες και τσουγκράνες στα χέρια επιδόθηκαν με όρεξη και μεράκι, στις εργασίες καθαρισμού και περιποίησης απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο το πάρκο, μαζεύοντας σκουπίδια και ξερά χόρτα.
Το ραντεβού ήταν στην κεντρική πύλη επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στις 9:00 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα. Η πρωτοβουλία, όχι μόνο είχε αποτελέσματα, αλλά απέσπασε και τα θετικά σχόλια όσων κατοίκων της περιοχής βρέθηκαν στο πάρκο.
Εκατοντάδες σακούλες γεμάτες σκουπίδια κάθε είδους, αλλά και ξερά χόρτα, συγκεντρώθηκαν από την εξόρμηση, καθώς το Πάρκο ''Τρίτση'', βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης του, ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσής του που ακολουθείται διαχρονικά και το τελευταίο διάστημα, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την υπεράσπιση του χώρου. Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» για 6η συνεχόμενα χρόνια στο χώρο έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ζητήματος. 
«Σε συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η ΟΠ Αττικής ανέλαβε σήμερα την πρωτοβουλία περιποίησης και καθαρισμού του πάρκου, κόντρα στο καθεστώς εγκατάλειψης που του έχουν επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι τοπικές διοικήσεις των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού» δήλωσε ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ (δείτε το κεντρικό video). Και συνέχισε: «Σε λίγες μέρες, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πάρκου το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» για 7η συνεχόμενη χρονιά, ένας θεσμός πολιτικός και πολιτιστικός, που συμβάλλει στην ανάδειξη του χαρακτήρα του πάρκου. Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση ενάντια στην τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση τον Αύγουστο, που ανοίγει την πόρτα στις μπίζνες των ΜΚΟ στο χώρο του πάρκου».
Παρών στην πρωτοβουλία και ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος σε δηλώσεις του (δείτε το κεντρικό video) είπε ανάμεσα σε άλλα:
«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Αύγουστο και ψηφίστηκε από τη Βουλή, το οποίο αφορά και το Πάρκο Τρίτση είναι αντιδραστικό, γιατί δεν εξασφαλίζει καμία κρατική χρηματοδότηση και καμία πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του πάρκου σε φύλαξη, ηλεκτροδότηση κ.λ.π. Αντιθέτως, προβλέπει να λαμβάνονται χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), που είναι ήδη μειωμένοι έως και 65%, ενώ είναι θεσμοθετημένοι πόροι για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των Δήμων. Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε και τώρα το λαό της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο, να παλέψει στο διεκδικητικό πλαίσιο με κεντρικό σύνθημα: «Πάρκο ανοιχτό για το λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Το Πάρκο και η περιφρούρησή του είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος

Η πρωτοβουλία που πήρε σήμερα η ΟΠ Αττικής για τον καθαρισμό και την περιποίηση του πάρκου, εντάσσεται στα πλαίσια της συνολικότερης δραστηριότητας που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για την υπεράσπιση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», μπροστά στη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θέλει να προωθήσει την εμπορευματοποίηση του πάρκου.
Το πάρκο Τρίτση βρίσκεται πλέον σε άθλια κατάσταση, με τις ευθύνες για την εικόνα εκατάλειψης του πάρκου να βαραίνουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) που από το 2014 έχει αναλάβει τη λειτουργία του πάρκου, αλλά και τις δημοτικές αρχές Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Ξεκάθαρη για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η κίνησή της να φέρει στις αρχές Αυγούστου σε συζήτηση στη Βουλή, Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου φορέα για τη διαχείριση του Πάρκου, ο οποίος φέρει τον τίτλο «Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας "Αντώνης Τρίτσης"». Στόχος της δεν είναι άλλος από το να βάλει ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ στη διαχείριση του πάρκου, για την όσο δυνατόν περισσότερη εμπορευματικοποίησή του, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των κατοίκων της γύρω περιοχής και όχι μόνο.
Όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ για το ζήτημα, «το Πάρκο ''Τρίτση'' και η περιφρούρησή του αποτελεί υπόθεση του λαϊκού κινήματος και των διεκδικήσεων του, είναι χώρος πρασίνου και οφείλει να μείνει ανοιχτό για δημόσια και δωρεάν χρήση από το λαό, ως χώρος αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, με επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…