21/5/16

Απαγορεύουν κάθε αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους

ΠΟΛΩΝΙΑ
Αλλο ένα νόμο, ενδεικτικό του αντικομμουνισμού και της σπουδής του κεφαλαίου να ξηλώσει ό,τι θυμίζει στους λαούς την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, υπέγραψε ο πρόεδρος τηςΠολωνίαςΑντρέι Ντούντα.
Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει την απαγόρευση κάθε αναφοράς που διαδίδει «τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς» σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους, ενώ σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό».
Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους για να αφαιρέσουν τα περίπου 1.200 - 1.400 σύμβολα, ονομασίες και μνημεία που σε όλη την Πολωνία θυμίζουν την πρώτη προσπάθεια της εργατικής τάξης να οικοδομήσει την εξουσία της, απαλλαγμένη από τα δεσμά του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Στην περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη.
Ο νέος αυτός νόμος έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχους νόμους, διατάξεις και διώξεις που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα εκεί όπου οι λαοί έζησαν τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, με στόχο να κρυφτεί η ανωτερότητα του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε, αλλά και η μόνη ελπιδοφόρα για τους λαούς προοπτική.
Αλλωστε στην ίδια κατεύθυνση η ΕΕ έχει κάνει επίσημη πολιτική της και προωθεί με κάθε τρόπο την ανιστόρητη ταύτιση κομμουνισμού και φασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία