Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ουκρανία: Ο Πατριάρχης και οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων»

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣαν σήμερα, 2 Μαϊου του 2014, νεοναζί έκαιγαν ζωντανούς διαδηλωτές στην Οδησσό. Επαναφέρουμε δημοσίευμα με τα γεγονότα και τη συνέχεια...- Σκληρές εικόνες

Στην Ουκρανία, η κυβέρνηση ελέγχεται από τους νεοναζί. Γνωστό… Επίσης είναι γνωστό πως ο σκοταδισμός πάει χέρι – χέρι με τον φασισμό κάθε είδους.
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, αλλά εμείς θα αρκεστούμε στα σύγχρονα γεγονότα από την Ουκρανία.
Είναι προφανές πάντως πως όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία με την δράση των νεοναζί, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις πρακτικές των ισλαμοφασιστών του ISIS που δολοφονούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής.
Θρησκευτικός φανατισμός
Η εκκλησία, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω του θρησκευτικού φανατισμού, στην εξάπλωση της νεοναζιστικής θηριωδίας εναντίων του λαού της Ουκρανίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η πρακτική του Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετου.   Ο συγκεκριμένος πατριάρχης σε μια συνέντευξη του που έδωσε στιςαρχές του Απρίλη σε ουκρανική ιστοσελίδα εξήγησε τους λόγους που ο λαός του Ντόνμπας «υποφέρει»: «Εκεί ζει το λεγόμενο προλεταριάτο, άνθρωποι που μεγάλωσαν μες στον αθεϊσμό κι ακόμη τον διατηρούν».
Κατά τον Φιλάρετο, η κατάσταση στο Ντονμπάς θυμίζει την αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ όταν «ο Θεός επέτρεψε στον Χίτλερ να καταλάβει το 1/3 της ΕΣΣΔ για να δοκιμάσει την πίστη των κατοίκων της».
Μάλιστα… Και τώρα το ερώτημα
Αν και ο Πατριάρχης στη συνέντευξη του αναφέρει ποιος είναι ο λόγος της «συμφοράς», (είναι άθεοι και προλετάριοι),  αυτό που δεν μας είπε είναι ποιοι είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να τιμωρήσουν  τους «άθεους» του Ντονμπάς…
Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι πως  οι φασιστικές ορδές του «Δεξιού τομέα» και της κυβέρνησης της Ουκρανίας  καίνε, βιάζουν, δολοφονούν με τις πλάτες της Ε.Ε και των ΗΠΑ για να σβήσουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.
Μήπως λοιπόν, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι χούλιγκανς των γηπέδων, αλλά και ο επίσημος στρατός της Ουκρανίας δολοφονούν για να «δοκιμάσουν την πίστη των κατοίκων;» Ρητορικό το ερώτημα, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από τα λεγόμενα του Πατριάρχη του Κιέβου.
1788366 (1)
Παροτρύνει τους πιστούς να δολοφονήσουν
Ας δούμε όμως επιγραμματικά ποιος είναι ο συγκεκριμένος Πατριάρχης Φιλάρετος.
Ο Πατριάρχης Φιλάρετος δεν είναι αναγνωρισμένος από τους προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, μιας και επισήμως  ως μόνη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία αναγνωρίζεται η υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας Μητρόπολη Κιέβου. Οι συμμετοχή του «Πατριάρχη» και η στήριξη στο φασιστικό καθεστώς είναι γνωστή.  Ο ίδιος αναπαράγει το μίσος και τον αντικομμουνισμο, εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα δεν έλειψε να  παροτρύνει τους πιστούς ακόμα και να σκοτώσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας! 
Το περιστατικό που σημειώθηκε παλαιότερα στις 22 Μαρτίου 2015 κατά την διάρκεια μιας Κυριακάτικης λειτουργίας είναι χαρακτηριστικό.
«Ποιά είναι η αλήθεια; Ποιά είναι η πηγή του Κακού; Η πηγή του Κακού είναι οι άνθρωποι που ζουν στο Ντονμπάς και στη Ρωσία»
«Πως είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας χωρίς να σκοτώσουμε και να πάρουμε ζωές; Όχι αδερφοί και αδερφές μου! Αυτό δεν είναι δολοφονία. Δεν παραβιάζεται ο Νόμος του Θεού «ου φονεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Φιλάρετος.
Αυτοί είναι οι «τιμωροί των άθεων προλετάριων»…
Και τώρα κάποια παραδείγματα για να δούμε ποιοι είναι αυτοί  που τιμωρούν την «πηγή του κακού στον Ντόνμπας» και ποιοι επιτίθενται στους «άθεους προλεταρίους της Ανατολικής Ουκρανίας, με τις ευλογίες του «Πατριάρχη» Φιλάρετου.
nazi3
Ας επαναφέρουμε την γνωστή  φωτογραφία στην οποία ο κύριος που χαιρετά ναζιστικά είναι ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
Ο Αρσένι Γιατσιένιουκ ανέλαβε μετά το πολιτικό και στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέποντας  την κυβέρνηση της Ουκρανίας και εγκαθιδρύοντας  ένα νεοφασιστικό καθεστώς με την υποστήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Στο πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε,  οι παραστρατιωτικές οργανώσεις κινητοποιήθηκαν με οργανωτή το φασιστικό κόμμα  Σνόβοντα και τον  στρατιωτικό βραχίονα του, την οργάνωση «Δεξιός Τομέας» 
Εκείνοι οι τιμωροί των «άπιστων προλετάριων»  που στηρίζει ο πατριάρχης Φιλάρετος είναι οι θρασύδειλοι χούλιγκανς που πριν  λίγες μέρες επιτέθηκαν  με ρόπαλα σε συνταξιούχους κατά την διάρκεια συγκέντρωσης.Οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων» που στηρίζει ο Πατριάρχης Φιλάρετος, είναι αυτοί που έσφαξαν 42 ανθρώπους στην Οδησσό στο κτίριο του  συνδικάτου στις 2 Μάιου το 2014.

oukranoi_0
Στην φωτογραφία φαίνεται μια έγκυος γυναίκα, να  έχει στραγγαλιστεί από  καλώδιο μέσα στο κτήριο του συνδικάτου από τους νεοναζί.

869861_original
Καμένοι αντιφασίστες μέσα στο κτήριο του συνδικάτου στην Οδησσό από νεοναζί.

ImageHandler (2)
Στην φωτογραφία βλέπουμε οπαδούς του Δεξιού τομέα… με νεοναζιστικά περιβραχιόνια, αλυσίδες και ρόπαλα στους δρόμους του Κιέβου.
Οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων»  είναι αυτοί που στις 28 Ιουλίου του 2013, (βλ. φωτογραφία κάτω) στο χωριό Cologory της δυτικής Ουκρανίας,πραγματοποίησαν την εκταφή των λειψάνων Ουκρανών στρατιωτών της χιτλερικής δύναμης Waffen των SS.
1.
Το ρεπορτάζ ήταν αποκαλυπτικό τότε καθώς κυκλοφόρησε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Ακολούθησε νεκρώσιμη ακολουθία με τιμές εθνικών ηρώων υπό τη συνοδεία βετεράνων Ναζιστών σε ορθόδοξο ναό του Πατριαρχείου του Κιέβου.
Επίσης είναι αυτοί οι «τιμωροί» που στις 22 Φεβρουαρίου 2014, βασάνισαν τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας στην πόλη της Lviv Rostislav Vasilko. Οι νεοναζί χτυπούσαν το σώμα του με κάθε αντικείμενο, σπάζοντας τα πλευρά, και το ρινικό διάφραγμα. Μεταξύ άλλων τον έβαλαν να φιλήσει τον σταυρό και να μετανοήσει!
nazi11
Οι «τιμωροί» των «άπιστων» της  Ανατολικής Ουκρανίας είναι εκείνοι οι φασίστες που στις 17 Φλεβάρη του 2015, επιτέθηκαν στον  γραμματέα της Ένωσης Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς  την ώρα που πραγματοποιούσε  εκδήλωση σε κάποιο σοβιετικό μνημείο.
Οι «τιμωροί των άπιστων» είναι εκείνα τα παραστρατιωτικά στοιχεία που σταύρωσαν και έκαψαν ζωντανό έναν αντιφασίστα, απειλώντας όλους τους κατοίκους της Αν. Ουκρανίας πως θα τους σκοτώσουν.
Εν τέλει είναι εκείνοι και το καθεστώτος τους που απαγόρευσαν το Κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας,  που δολοφονούν κάθε  δημοκράτη, αντιφασίστα και κομμουνιστή αλλά και όποιον αντιστέκεται στα σχέδια τους.
Υ.Γ Οποιαδήποτε σύνδεση των παραπάνω περιστατικών, με τις πρακτικές των ισλαμοφασιστών του ISIS είναι φυσιολογική. Έτσι δεν είναι;
imerodromos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κ…