Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mια πορεία με ... αγάπη για τον σύντροφο Κουτσούμπα

Mια πορεία με ... αγάπη για τον σύντροφο Κουτσούμπα  Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλο

Άνοιξα το μεσημέρι την ΕΡΤ για να κάνω το ημερήσιο χόμπι μου της τελευταίας εβδομάδας. Άλλοι λύνουν σταυρόλεξα. Εγώ μετράω ανέργους μέσα σε μια πορεία εργαζομένων στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και άλλων συνεργαζόμενων ή ακκιζόμενων, σε όλους τους Δήμους από την Πάτρα έως το κλεινόν άστυ.
Ο ανταποκριτής της ...εισόδου της πόλεως, ανακοινώνει ότι η πορεία έφτασε και ευθύς αμέσως με κατακεραυνώνει με μια εικόνα που προηγείται της πορείας των οδοιπόρων. Ο προφανέστερος αποδέκτης των οφελών αυτής της εβδομαδιαίας περιπατητικής αγωνιστικής που έτυχε από την πλευρά του Δήμου Πατρέων μεγαλύτερης προβολής και από αυτή του jumbo στην τελευταία του ατραξιόν με τη λαίδη, Γραμματέας  Κουτσούμπας, κάνει δηλώσεις με οίστρο κοκκινωπών αποχρώσεων συνοδευόμενος από μια στρατιά στελεχών του κόμματος, γνωστών και αγνώστων, που έχουν πάει να προϋπαντήσουν τους ανεξάρτητους υπέρ των ανέργων περιπατητές.
Ο Δήμαρχος των ...μονόχρωμων  ανέργων Κώστας Πελετίδης παραλαμβάνει το μικρόφωνο με στόμφο εφάμιλλο της κήρυξης μιας επανάστασης, για να μας πει ότι η πορεία είναι μόνο η αρχή. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία έχει να πει κάτι για τον διοργανωτή:  "η παρουσία του μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. Και αποδεικνύει ποιος είναι κερί αναμμένο για τις λαϊκές ανάγκες" λέει για τον Κουτσούμπα. Οι άνεργοι της πορείας, οφείλουν να χειροκροτήσουν.
Στο βάθος διακρίνω μια σημαία φέρουσα τον Τσε Γκεβάρα, προφανώς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.
Με το που εμφανίζεται ο Κουτσούμπας με τη συνοδεία του κλιμακίου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εξαφανίζονται από το πρώτο πλάνο άλλοι συνοδοιπόροι των ημερών όπως π.χ. η Βίβιαν Σαμούρη, επίσης κερί αναμμένο στον αγώνα όλης της εβδομάδας.
Ο αρχηγός των ανέργων με τα μέλη της Κ.Ε. πιάνουν το...κεφαλάρι.
Κάποιοι από τους περιπατητές που ακολουθούν, κρατούν το Ριζοσπάστη. Τον έχουν αγοράσει στα πούλμαν που μετέφεραν ανεξάρτητους ανέργους. Εκεί επωλείτο το ανεξάρτητο έντυπο. Προσέξτε, επωλείτο, δεν εδωρίζετο.
20 μαθαίνουμε είναι τα πούλμαν που κατέφθασαν σε αυτή την αυθόρμητη περιπατητική, η οποία, κατέληξε στη Βουλή, με τον Κουτσούμπα επί κεφαλής και ακολούθως στο Σύνταγμα, με τον Κουτσούμπα, επί της ...επεξηγηματικής.
Ανοίγοντας το απόγευμα την τηλεόραση, και παρακολουθώντας τα site, είδα να περιμένουν τους ανεξάρτηρους πολίτες της Πάτρας που ενώθηκαν υπό τον Δήμο τους, μέλη του ΠΑΜΕ κραδαίνοντας σημαίες.
Και μετά το δήμαρχο να κάνει δηλώσεις στο Σύνταγμα ότι το ψήφισμα του Δήμου Πατρέων, θα το προτείνει για σχέδιο νόμου το ΚΚΕ στη Βουλή.
Αναπάντητα παραμένουν τέσσερα τουλάχιστον ερωτήματα.
Ποιά ώρα και που ξεκινούν οι εγγραφές στο ΚΚΕ και με ποιό αντίτιμο;
Πώς άραγε νιώθουν όσοι μπήκαν στο πούλμαν θαρρώντας ότι πήγαιναν σε μια υπερκομματική προσπάθεια ενός δήμου και όχι σε μια επικοινωνιακή φιέστα, που οδηγεί τον δήμο της Πάτρας πιο βαθιά στο κόκκινο και μετατρέπει την ανεργία από μέγα πρόβλημα σε μέσο προπαγάνδας για ένα κόμμα που θεωρεί την αυτοδιοίκηση τσιφλίκι του και δεν κρατάει ούτε καν τα προσχήματα.
Ποιοί πληρώνουν τα πούλμαν, τα φανελάκια, τα καπελάκια και τις μικροφωνικές;
Οι υπάλληλοι του Δήμου που συμμετέχουν, ορισμένοι και με τα υπηρεσιακά Ι.Χ. από πού πήραν άδεια;
Όσο για την Πάτρα; Αυτή μπορεί να περιμένει. Ο λαός πάει στην Αθήνα.
Έχει...Κουτσούμπα εκεί.

πηγη

άποψη από το κουτί: Κα Γιωτα το ΚΚΕ δεν είναι σύνδεσμος ποδοσφαιρικής ομάδας για να γραφτείς επίσης ο Δήμαρχος πήρε την άδεια απο φορείς, σωματεία και εργαζόμενους από τον Δήμο για αυτη την πορεία και αν είσαι ανεργός δεν παίρνεις άδεια για να διαμαρτυριθείς. Νομιζώ πρεπεί να πάψετε να μετράτε ανέργους στον ελέυθερο χρόνο σας και να διαμαρτυριθείτε μαζί με τους άνεργους έκτος αν θέλετε άδεια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κ…