Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Που τον βρήκαμε αυτόν τον μουστάκια;

Στην Ελλαδάρα είμαστε συνηθισμένοι  σε κακούς δημάρχους. Για παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας είχε πάντα δημάρχους που δεν έκαναν τίποτα για το δήμο πέρα απο το να τρώνε λεφτά σαν πιράνχας.  Ο μοναδικός δήμαρχος που άφησε κάποια μορφής έργο,καθαρά εικαστικό , ήταν ο Αβραμόπουλος.  Τα κολωνάκια,τα παγκάκια και τα προκοπής πεζοδρόμια είναι δική του παρέμβαση,σε ένα κατά τα άλλα  άσχημο δήμο.


Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ψήφισα τον Σακελλαρίδη για δυο λόγους. Πρώτον  έχει αριστερές ρίζες και δεύτερον φαινόταν άνθρωπος με διάθεση για δουλειά.  Αλλά και με  εις άτοπον απαγωγή, τι άλλο μπορεί να ψήφιζες;  Σπηλιωτόπουλο,Κακλαμάνη ή Κασσιδιάρη;  Ο Σοφιανός ήταν τόσο πίσω στις δημοσκοπήσεις που δεν είχε πιθανότητες να εκλεγεί. Το βασικό μου κριτήριο βέβαια ήταν να μην επανεκλεγεί ο Καμίνης. αυτή η ακομμάτιστη λαίλαπα, ο  νονός των χιπστεροατενίστας. Είναι τέτοιο το μένος μου προς τον Καμίνη που θα ψήφιζα πολύ άνετα Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη (οχι Κασσιδιάρη γιατί είναι σαν να ψηφίζω  ενα brutal Καμίνη). Δυστυχώς όμως ο Καμίνης βγήκε πανηγυρικά με τους ψήφους των Αθηναίων που συχνάζουν 24/7 στο Σύνταγμα στα event του δήμου.

Ανάμεσα σε άλλα "μαργαριτάρια" που  εκλέχθηκαν ανα την Ελλάδα ως δήμαρχοι ( ίδε Μπεος στον Βόλο και Μαρινάκης Πειραιά)  στην Πάτρα εκλέχθηκε για πρώτη φορά κομμουνιστής Δήμαρχος. Δεν  είχα ακούσει τίποτα για τον Πελετίδη, αυτόν τον συμπαθητικό μουστάκια που θυμίζει καθηγητή μαθηματικών σε λύκειο. Ήταν όμως ευχάριστο εξ αρχής που  εκλέχθηκε κάποιος του ΚΚΕ.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι ανα την Ελλάδα  είναι καλοί στο να μην κάνουν τίποτα,ρίχνοντας τα όλα στην γραφειοκρατία και στην έλλειψη πόρων. Έτσι το έργο που παρουσιάζουν κατα το τέλος είναι κανα δυο πλεκτά στα δέντρα και κανα καινούργιο παγκάκι.Όμως ο Πελετίδης απο την  πρώτη μέρα  που έγινε δήμαρχος ξεκίνησε να παρουσιάζει έργο.
Μερικά  έργα (δεν χωράνε όλα) του συμπαθητικού κομμουνιστή μουστάκια Πελετίδη.4η Σεπτεμβρίου (1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου).
Δημιουργία τεσσάρων  νέων τμημάτων προσχολικής αγωγής.
5η Σεπτεμβρίου

Επαναλειτουργία του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας
16η Σεπτέμβρη 
Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών  όπου ζήτησε να μην διαγραφεί κανένας 
φοιτητής απο τα μητρώα των σχολών.
25η Σεπτέμβρη 
Τέσσερα ψηφίσματα που θα έκαναν τον κρατικοδίαιτο Καμίνη να πάθει εγκεφαλικό.
-Ψήφισμα για τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα
-Ψήφισμα για την απαράδεκτη απόφαση του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου για τους εργάτες της
Μανωλάδας.
-Ψήφισμα για την "ελληνογερμανική συνεργασία"
-Ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα και την Χρυσή Αυγή.

Προλαβαίνοντας ίσα ίσα να τριμάρει το μουστάκι του,ο Πελετίδης την ίδια μέρα αντιτάχθηκε στην "αξιολόγηση" που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση.

Το παραπάνω την έσπασε πολυ στην συγκυβέρνηση η οποία  απείλησε με αργία και παύση της Δημοτικής αρχής. Ο Πελετίδης δεν μάσησε και έγραψε στα κομμουνιστικά του παπούτσια τις απειλές.


17 Οκτώβρη 
Ο Δήμος ζήτησε αίθουσες  για την στέγαση σχολείων. 
30 Οκτώβρη 
Ο κομμουνιστής δήμαρχος μπαίνει μπροστά για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

7 Νοέμβρη 

Διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια
ενέκρινε η δημοτικη αρχή.

18 Νοέμβρη 

Μείωση δημοτικών τελών,αύξηση για την μεγάλη ιδιοκτησία.

Αυτά είναι λίγα απο τα πολλά έργα του Πελετίδη  μόλις μεσα σε 5 μήνες δημαρχίας του. Εκπληκτική ήταν και η πρωτοβουλία του δήμου  να επιτρέψει σε άπορους να συλλέξουν το λάδι απο ελιές δημοτικών εκτάσεων. Το κωμικοτραγικό ήταν οτι πρώτα η αστυνομία (οι αστυνομικοί μάζευαν το λάδι για την πάρτη τους) και αργότερα κάτι περίοικοι που μάζευαν το λάδι για τα καντίλια της Εκκλησίας (μονο στην Ελλάδα τέτοια δικαιολογία) πήγαν να σταματήσουν τους ελαιοσυλλέκτες. Ο Πελετίδης δεν μάσησε και τους  άρχισε στα καντίλια (χωρίς λάδι).


Ο Πελετίδης δεν είναι  ο δήμαρχος στυλ Καμίνη που εμφανίζεται μόνο σε μεγάλα event για να παρουσιάσει τα παγκάκια του που είναι ειδικά φτιαγμένα για να μην κοιμούνται οι άστεγοι.

Ο Πελετίδης έχει κατέβει αναρίθμητες φορές στους δρόμους  για να στηρίξει τους εργαζόμενους του Δήμου και σε αντίθεση με την ντιβάρα τον Καμίνη που ούτε στο γραφείο του δεν καταδέχεται να πάει ,ο Πελετίδης  δεν  καταλαβαίνει από τέτοια.

Εδώ ο Δήμαρχος Πελετίδης που μεταφέρει μαξιλάρια σαν επαγγελματίας πιτσαδόρος μετά απο παράσταση.

Ο Πελετίδης είναι μέχρι στιγμής (και υποψιάζομαι οτι θα συνεχίσει να είναι) υπόδειγμα δημάρχου. Δραστήριος, ιδεολόγος,  με ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, δεν έχει αράξει ούτε λεπτό στην  δημαρχική του καρέκλα.  Με κάτι τύπους σαν τον Πελετίδη νιώθεις ότι τελικά υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Τουλάχιστον στην Πάτρα,γιατί στην Αθήνα έχουμε ΑΥΤΟΝ.


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/04/blog-post_428.html#ixzz45EzPfuvv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …