Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απενοχοποίηση της πορνογραφίας

1394388412_4-office-600x335

Το γεγονός πως η κοινωνία μας υιοθετεί άκρως υποκριτικές συμπεριφορές και υποδεικνύει αντίστοιχα αντανακλαστικά είναι αυταπόδεικτο και η στάση της απέναντι στην πορνογραφία αποτελεί μια μόλις πτυχή που καταδεικνύει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος αυτής της υποκρισίας. Αυτό όμως έχει αρχίσει να αλλάζει, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Η αλήθεια είναι πως η πορνογραφία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ενηλίκων σε όλον τον κόσμο (ακόμα και των ανηλίκων φυσικά, όμως αυτό είναι μια διαφορετική κουβέντα), οι νέοι έχουν πλέον πρόσβαση σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου σε βάση 24/7 και τα νούμερα που καταγράφουν σε επισκεψιμότητα οι ιστότοποι τέτοιας θεματολογίας είναι πραγματικά αστρονομικά.
Το Pornhub για παράδειγμα, που αποτελεί έναν από τους κολοσσούς της βιομηχανίας, έχει περισσότερους από 60 εκατομμύρια μοναδικούς καθημερινούς επισκέπτες. Το συγκεκριμένο brand είναι επίσης ιδιαίτερα γνωστό για τις πολύ καινοτόμες πρωτοβουλίες, με τις οποίες έχει καταφέρει να απενοχοποιήσει την πορνογραφία και να μετακινήσει το brand αρκετά πιο κοντά στο mainstream.
Αν σκεφτεί κανείς πως είναι αδιαμφισβήτητο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων παρακολουθούν σε τακτικότατη βάση πορνό και ταυτόχρονα πως το σεξ ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα προώθησης και διαφήμισης η οποία μας κατακλύζει καθημερινά και ασταμάτητα, δεν είναι σίγουρα άκρως υποκριτικό η πορνογραφία να συνεχίζει να κουβαλάει το στίγμα του ανήθικου; Πως γίνεται να υπάρχει ένα πέπλο ντροπής γύρω από μια δραστηριότητα με καθολική εξάπλωση στο σύνολο του κόσμου των ενηλίκων; Ειδικά μάλιστα στο σύγχρονο περιβάλλον με τη σεξουαλική απελευθέρωση να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Ήρθε η ώρα της αλλαγής
Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν, εδώ και μερικά χρόνια, αρχίσει να αλλάζουν, ακόμα και στην πολύ πουριτανική Αμερική που σταθερά ήταν αρκετά πίσω στο συγκεκριμένο ζήτημα και παρέμενε ουραγός σε ζητήματα σεξουαλικού πολιτισμού, κυρίως σε σύγκριση με τη σαφώς περισσότερο απελευθερωμένη Ευρώπη
Γυναίκες και πορνό
Ένας από τους παράγοντες που συντέλεσε σημαντικά σε αυτή την αλλαγή, είναι πως το πορνό έχει σταματήσει να αποτελεί μια αποκλειστικά ανδρική υπόθεση. Μπορεί να παραμένει κυρίως μια τέτοια, όμως η τάση έχει ξεκάθαρα αλλάξει και όλες οι μετρήσεις και η πραγματική εμπειρία, δείχνει πως οι γυναίκες έχουν μπει επίσης δυναμικά στο παιχνίδι της πορνογραφίας. Τρεις στις τέσσερις γυναίκες παραδέχονται ανοιχτά πως παρακολουθούν πορνό, περισσότερες από μια στις δυο γυναίκες το κάνουν σε περιστασιακή πλέον βάση, ενώ είναι συναρπαστικό το στατιστικό μιας πρόσφατης μελέτης που καταδεικνύει πως μια στις τρεις παρακολουθεί πορνογραφικά κλιπ, τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα.
Επιπρόσθετα η συντριπτική πλειοψηφία των ιστοσελίδων της βιομηχανίας προσφέρουν πλέον περιεχόμενο το οποίο απευθύνεται και στοχεύει στο γυναικείο κοινό, ενώ τεράστια είναι η αύξηση της παροχής amateur περιεχομένου, το οποίο είναι σαφώς πολύ φιλικότερο προς τις γυναίκες. Η τάση στην πορνογραφία ξεκάθαρα κινείται προς την κατεύθυνση να εξασφαλίσει πως οι γυναίκες δεν αισθάνονται αποκλεισμό και πως παράγεται περιεχόμενο το οποίο στοχεύει στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.
Αυτό ισχύει συνολικά πλέον στο πορνό, αφού δεν γίνεται διάκριση ούτε σε ότι αφορά το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις προτιμήσεις για το σύνολο των θεατών. Ταυτόχρονα οι γυναίκες δεν πρωταγωνιστούν μονάχα μπροστά στις κάμερες ως πορνοστάρ, αλλά κερδίζουν διαρκώς και μεγαλύτερο κομμάτι στη βιομηχανία, ως σκηνοθέτιδες, παραγωγοί και περσόνες με ισχύ στον κόσμο του πορνό. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως 5 από τις 15 υποψηφιότητες για την καλύτερη σκηνοθεσία στα φετινά βραβεία AVN (τα Όσκαρ των ταινιών ερωτικού περιεχομένου) ήταν γυναικείες.


Πορνό και διαφήμιση
Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας έχει να κάνει με τη διαφήμιση. Από τη στιγμή που η επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου είναι τόσο τεραστίων διαστάσεων, ήταν ουσιαστικά θέμα χρόνου τα brands να αρχίσουν να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον τεράστιο όγκο. Επιπρόσθετα το κόστος διαφήμισης σε αυτές τις σελίδες είναι υποπολλαπλάσιο από αυτό που απαιτείται για να προωθήσει κανείς το brand του σε άλλες ιστοσελίδες, ενώ παράλληλα του παρέχει τη μέγιστη δυνατή έκθεση και προβολή σε πραγματικά παγκόσμιο επίπεδο.
Το γεγονός πως η πορνογραφία έχει αρχίσει και απενοχοποιείται πλήρως, τουλάχιστον στο νεανικό κοινό σε συνδυασμό με την πολυσυλλεκτικότητα του κοινού που παρακολουθεί πορνό, δίνει στα brands μια μοναδική ευκαιρία προώθησης. Ένα από τα πρώτα brands που το τόλμησε ήταν το Eat24, το οποίο έτρεξε μια εξάμηνη καμπάνια στο Pornhub και παρά τον αρχικό δισταγμό, είδε εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα banner είχαν τριπλάσια views σε σχέση με όσα κατάφεραν να μαζέψουν συνδυαστικά σε Twitter, Facebook και Google, ενώ οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν.
Πρόσφατα ένα τεράστιο brand, η Diesel, ήταν η πρώτη mainstream επιχείρηση που επέλεξε να διαφημιστεί απευθείας στο Pornhub. Η Diesel είχε κάνει μια προειδοποιητική βολή με αφορμή τον εορτασμό των 30ων της γεννεθλίων μοντάροντας το παρακάτω εξαιρετικά έξυπνο video.Πλέον όμως η διαφήμιση γίνεται απευθείας στο Pornhub, στο οποίο αντί να βλέπεις συσκευές μεγέθυνσης πέους ή πως θα βρεις ξαναμένες γυναίκες στη γειτονιά σου, θα βλέπεις το banner με τα εσώρουχα της Diesel, η οποία όπως προαναφέρθηκε είχε ανέκαθεν μια ανοιχτή στάση απέναντι στη σεξουαλικότητα και τη χρησιμοποιούσε ως διαφημιστικό όχημα.
Είναι πλέον προφανές πως όλο και περισσότερα brands θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που παρουσιάζεται από τη σταδιακή απενοχοποίηση της πορνογραφίας και αυτό πρόκειται να προσφέρει μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία και για τη βιομηχανία των ιστοσελίδων του κλάδου. Από τη μια τα brands θα εκμεταλλευτούν τα νούμερα επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων αυτών και θα φτάσουν σε ευρύτατο κοινό και από την άλλη η βιομηχανία σταδιακά θα αποκτά περισσότερη αξιοπιστία και θα μετακινείται διαρκώς προς το mainstream.
To Pornhub που όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι από τα πρωτοπόρα και πλέον καινοτόμα brands της βιομηχανίας πορνό, έχει άλλωστε ήδη λανσάρει τη δική του σειρά ρούχων, διαθέτει θυγατρική δισκογραφική εταιρία, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί σε κοινοφελείς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η αλλαγή που θα φέρει την πλήρη απενοχοποίηση του πορνό και θα το μετατρέψει από κάτι taboo σε μια -απόλυτα ανοιχτά- επικρατούσα τάση για τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου κοινού έχει ήδη αρχίσει να συντελείται και στο άμεσο μέλλον οι ρυθμοί με τους οποίους θα ολοκληρώνεται θα είναι ακόμα ταχύτεροι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…