Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημαντικότερες εξαγωγές της Κούβας: Αγαθοεργία, γιατροί και εκπαιδευτικοί


Γράφει gekoudi

Η Κούβα έχει προτεραιότητα την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα, τις σχέσεις συνεργασίας με όλα τα έθνη και τον σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου. Θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους της - συνταγματικά κατοχυρωμένο. 

Η Αμερική, διαθέτει τα εμπορεύματά της, τα αγαθά της με βάση τη φοροδοτική ικανότητα! Η πλουσιότερη χώρα του κόσμου αγνοεί όλες τις ζωτικές ανάγκες της πλειοψηφίας του πληθυσμού της, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πιο μειονεκτική θέση, σερβίρει αποκλειστικά τα αγαθά στην προνομιούχα τάξη της. 
Η Κούβα έχει 21 ιατρικές σχολές, η Αβάνα με βάση Αμερικανική Σχολή της Λατινικής Ιατρικής (LASM) τη μεγαλύτερη στον κόσμο με εγγραφές περίπου 20.000 φοιτητές από δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παίρνει ένα δυσανάλογο βάρος παγκόσμιας κλάσης στην εκπαίδευση με μοναδικό αντάλλαγμα την παροχή κουβανέζικου στιλ ιατρικών υπηρεσιών στην χώρα ή και σε άλλες χώρες με χαμηλό εισόδημα, σε υπο-εξυπηρετούμενες κοινότητες που έχουν ανάγκη. Μια ολιστική προσέγγιση που επικεντρώνεται στις ατομικές ανάγκες, την πρόληψη, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής πράγματα σημαντικά και απαραίτητα για την καλή υγεία και την ευεξία της κοινωνίας.
Η ιατρική εκπαίδευση στην Αμερική, αφήνει τους φοιτητές χωρίς οικονομική βοήθεια και έχουν πρόσβαση αυτοί οι έχοντες (κοστίζει στην ιδιωτική εκπαίδευση 200.000$) ή οι περισσότεροι καταλήγουν χρεωμένοι. 
Στην Κούβα αντιθέτως, μπορούν να πάρουν κατάρτιση παγκόσμιας κλάσης με αντάλλαγμα την τήρηση του μοντέλου της υγείας της - που εξυπηρετεί τους ανθρώπους, οι επιστήμονες να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό ιατρείο που έχει σκοπό το κέρδος. Οι εκπαιδευμένοι γιατροί στην Κούβα εξυπηρετούν τις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι, δεν τους εκπαιδεύονται στο κέρδος, εκπαιδεύονται για να επικεντρωθούν στη διδασκαλία και τη μάθηση.
Πράγμα πολικά αντίθετο των αμερικανικών σχολείων που διδάσκουν την ανισότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς. 
Η Κούβα είναι ένα μοντέλο σοσιαλιστικής κοινωνίας. Ξοδεύει το ένα μικρό κλάσμα του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, παρέχει ωστόσο καλύτερες υπηρεσίες σε γενικές γραμμές, που όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, κανείς δεν μένει έξω, του διατίθεται παγκόσμιας κλάσης φροντίδα. Κουβανικό σύστημα υγείας πληροί τα πρότυπα της ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένων: της αποτελεσματικότητας, των υψηλών ποσοτικών δεικτών υγείας, όπως η βρεφική θνησιμότητα, η διατροφική κατάσταση, και το προσδόκιμο ζωής. Το κοινωνικό αντίκτυπο όσον αφορά, όχι μόνο την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και την διάθεση των κοινοτικών πόρων, αλλά τη διαδικασία μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν ελεύθερα να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία τους. Η Κούβα είναι μοναδική. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί και άλλο ιατρικό προσωπικό έχουν υπηρετήσει με χαμηλό εισόδημα, συνήθως σε φτωχές κοινότητες - χώρες, στα τρία-τέταρτα των χωρών του κόσμου από την εξαγωγή της υγειονομικής περίθαλψης που ξεκίνησε το 1961 - συμπεριλαμβανομένων πολλών χιλιάδων και τώρα σε δεκάδες χώρες, μια πολιτική πρωτοβουλία αφάνταστη για την πολιτισμένη Αμερική και την ΕΕ. Ένα από τα φτωχότερα έθνη του νοτίου ημισφαιρίου ντροπιάζει πλουσιότερες χώρες, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους δικούς της ανθρώπους και βοηθά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Στην Κούβα μισθός είναι η ανθρωπιά, η παγκόσμιας κλάσης υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, είναι οι σημαντικότερες εξαγωγές της στην υπηρεσία της πατρίδας - ανθρωπότητας. 
Στην Αμερική - ΕΕ οι μισθοί είναι η κρατική τρομοκρατία, οι ατέλειωτοι πόλεμοι η επιθετικότητα, μαζική σφαγή και η καταστροφή, η περιφρόνηση των δημοκρατικών αξιών και εξαθλίωση σε πρωτοφανή κλίμακα.

Όλα κάτω από το απάνθρωπο καθεστώς του εμπάργκο.
Είναι φανερή η υπεροχή του Σοσιαλισμού κομουνισμού απέναντι στον ξεπερασμένο ιστορικά και κοινωνικά καπιταλισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…