10/4/16

Καλεί σε σύσκεψη τους εργαζόμενους στην «Ηλεκτρονική» τη Δευτέρα 11 Απρίλη για να οργανώσουν την πάλη τους
Να μην παρασυρθούν από την προσπάθεια της εργοδοσίας της να παρουσιάσει ότι κάνει απέλπιδες προσπάθειες να «σώσει» την εταιρεία και να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό σωματείο τους συμμετέχοντας στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα 11 Απρίλη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, Αγίας Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως, καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Ηλεκτρονική» ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν αναμονή και εφησυχασμό και να οργανώσουν την πάλη τους. Όπως αναφέρει:
«Η αναμονή για το τι θα γίνει με την εταιρεία, για το αν θα κλείσει και θα οδηγήσει εκατοντάδες εργαζομένους στην ανεργία δίνει το περιθώριο στην εταιρεία να υλοποιεί ανενόχλητη τους σχεδιασμούς της. Ήδη η εργοδοσία έχει κλείσει καταστήματα, έχει βάλει 70% εκπτώσεις σε εκθεσιακά προϊόντα σε καταστήματα που σκοπεύει να κλείσει τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα βγάζει σε υποχρεωτικές άδειες συναδέλφους. Επίσημα δε οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους και όσα δικαιώματα απορρέουν από τις συμβάσεις τους.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η "Ηλεκτρονική", προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της, τη κερδοφορία της, προχώρησε σε μειώσεις μισθών, σε απολύσεις. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη προσφέροντας το μισθό ενός μήνα για συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της εταιρείας!!
Η τακτική που ακολουθεί η εργοδοσία της "Ηλεκτρονικής" δεν είναι κάτι καινούργιο, το σωματείο έχει πείρα και εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις. Οι εργαζόμενοι στον "Κωνσταντακάτο" είναι ακόμα στον αέρα διεκδικώντας δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, οι εργαζόμενοι στα "SPRIDΕR" βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργοι χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς το δικαίωμα εγγραφής ούτε στο Ταμείο Ανεργίας και άλλα πολλά παραδείγματα που μαρτυρούν την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μην παρασυρθούμε από δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι η εργοδοσία κάνει απέλπιδες προσπάθειες να σώσει την εταιρεία και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας και μισθούς. Ακόμα και το γεγονός ότι έχει καταβάλει κανονικά τους μισθούς και έδωσε το δώρο Πάσχα δεν πρέπει να μας καθησυχάζει και να μας κρατά σε στάση αναμονής. Είναι το "τυράκι" για να μας κρατά ανοργάνωτους μακριά από τη συλλογική πάλη για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.
Οργανωμένα μαζί με το κλαδικό σας σωματείο είναι ανάγκη να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:
- Να μη γίνει καμία απόλυση.
- Nα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Η εταιρεία να ενημερώσει για τα σχέδια της και να δεσμευτεί για την εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία