30/3/16

Αποπροσανατολισμός για να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στη βάρβαρη πολιτική


Η κοινή πρόθεση του νέου δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσουν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τον αποπροσανατολισμό του λαού και των εργαζομένων από το αντιλαϊκό περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, στην οποία συμφωνούν και ταυτίζονται τα δύο συγκεκριμένα κόμματα, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αναδείχθηκε στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη. 

Αλ. Τσίπρας: Κορόνες αποπροσανατολισμού από τα βάρβαρα μέτρα

Tις χιλιοειπωμένες κορόνες περί πάταξης της διαφθοράς επιστράτευσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, για να οξύνει το κλίμα της πόλωσης και να αποπροσανατολίσει από το κύμα των βάρβαρων μέτρων που βρίσκονται προ των πυλών.
Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ που θα καταλήξει σε πόρισμα εντός του Μάη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Κ. Μητσοτάκης: Εμφανίστηκε ικανότερος διαχειριστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου

Στη λογική της «κοκορομαχίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ -όπως αναμενόταν άλλωστε- κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα στο θέμα του Προσφυγικού, στο θέμα της οικονομίας, των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καλύπτοντας ουσιαστικά τις σοβαρές ευθύνες που φέρει για όλα τα θέματα, για τα οποία συντάσσεται με τις επιταγές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και έχουν τραγικές συνέπειες στο λαό και τα λαϊκά στρώματα, αφού εφαρμόζουν τις επιταγές των μονοπωλιακών ομίλων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Π. Καμμένος: Θα στηρίξω μέχρι τέλους την κυβέρνηση

«Μέχρι τέλους» ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα στηρίξει την κυβέρνηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ενώ παράλληλα πλειοδότησε στη δημιουργία κλίματος κοκορομαχίας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.
«Ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος» είπε, χαμηλώνοντας αισθητά τους τόνους απέναντι προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του οποίου τις προηγούμενες μέρες ζήταγε την παραίτηση (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Φ. Γεννηματά: Παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή ...της διαφάνειας!

Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ, ως φορέα και εγγυητή ...της διαφάνειας, επιδόθηκε η Φώφη Γεννηματά, καταγγέλλοντας μεν τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία, για αποπροσανατολισμό, συμμετέχοντας όμως δε στο σόου του αποπροσανατολισμού.
Αφού δήλωσε ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έφτασε στη Δικαιοσύνη επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αφού ισχυρίστηκε ότι το κόμμα της έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιβάλει τη διαφάνεια στα οικονομικά του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει να καλύψει και να φοβηθεί τίποτα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Στ. Θεοδωράκης: Προτάσεις για διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της στο χώρο της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να ελέγξει την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία.
Όπως είπε, η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. «(...) Και για εσάς από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα». Το «πρόβλημα» της κυβέρνησης «ήταν και είναι "η διαπλοκή των άλλων" και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν», σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Β. Λεβέντης: Διαφήμισε τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση

Τα σενάρια διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης στήριξε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, αυτή τη φορά μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. 
Όπως κατέστησε σαφές, αποστολή αυτής της κυβέρνησης θα είναι να φέρει επενδύσεις και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. «Αν υπάρξει μία κυβέρνηση σταθερή, πρόσθεσε, που είναι στο ευρώ και την Ευρώπη και θα ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε δύο μήνες η χώρα θα επανέλθει σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς», ανέφερε. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Ν. Μιχαλολιάκος: Στήριξη της επιχείρησης εξαπάτησης του λαού 

Την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού που εξελίσσεται στη Βουλή υποστήριξε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι άργησε να ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα. Ως γνήσιο παιδί του συστήματος, υποστήριξε ότι η αστική δικαιοσύνη πρέπει να είναι πάνω από όλα και να είναι πραγματικά ανεξάρτητη.  (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Με τη γνωστή λογική τού «παραλάβαμε καμένη γη» υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης στον τομέα της Δικαιοσύνης ο Νικόλαος Παρασκευόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επιχειρώντας να παρουσιάσει σημαντικό έργο στον τομέα της Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι το απόθεμα των υποθέσεων που εκκρεμούν μειώθηκε από τις 30 Ιουνίου 2015, χωρίς πάντως να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς, ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση που παρέδωσε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τεράστιο -όπως είπε- αριθμό εκκρεμών υποθέσεων. Ισχυρίστηκε ότι σημαντικό έργο έχει γίνει και στις φυλακές της χώρας, με την αποσυμφόρησή τους κατά 2.000 άτομα. 
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει συγκροτήσει νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για να εκλείψει το φαινόμενο της διάσπαρτης νομοθεσίας, υπερασπίστηκε τις κρίσεις στο δικαστικό σώμα ως αξιοκρατικές και συνολικά ισχυρίστηκε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα παραδώσει στη χώρα μία δικαιοσύνη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο απ' αυτό στο οποίο την παρέλαβε».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, αναλώθηκε σε εξηγήσεις για την υπόθεση με την εισαγγελέα Τσατάνη, κάνοντας λόγο για σκευωρία με στόχο τον ίδιο και την κυβέρνηση. Απέρριψε κάθε κατηγορία για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης με τον ισχυρισμό ότι «σήμερα η δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και οι λειτουργοί της νιώθουν ασφαλείς και απελευθερωμένοι», ενώ επέστρεψε τις κατηγορίες λέγοντας ότι «οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι απειλές ήταν ο κανόνας στο παρελθόν».
Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα διαθέτει περισσότερο χρόνο, θα μιλήσει με στοιχεία, θα αναδειχτούν πολλά και θα αποκαλυφθεί ο ρόλος πολλών. Ζήτησε δε να κληθούν στην Επιτροπή και η εισαγγελέας κ. Τσατάνη, αλλά και ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος.

Δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών

Μερικές από τις χειρότερες στιγμές του δικομματισμού αναβίωσαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με τις κοκορομαχίες τους στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, την ώρα που βρίσκεται προ των πυλών ένας νέος Αρμαγεδδών αντιλαϊκών μέτρων.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε στη δευτερολογία του ότι το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί η κυβέρνηση εκφράζει την αγωνία του «συστήματος της διαπλοκής». Επίσης επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αναμάσησε πρωτοσέλιδα των συγκροτημάτων του Τύπου.
«Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί», είπε. Σε σχέση με τις καταγγελίες της ΝΔ περί «παρακράτους», ανέφερε ότι «παρακράτος δεν είναι όταν αποκαλύπτεται ένα κύκλωμα εκβιαστών, αλλά όταν συγκαλύπτεται».
Την παραίτηση της κυβέρνησης επανέλαβε στη δευτερολογία του ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για τακτοποίηση «κολλητών και φίλων». Εκτός του διορισμού του κ. Καρανίκα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την πρόσληψη του εκδότη της εφημερίδας «Το χωνί» κ. Χριστοφορίδη από την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Ρεσιτάλ σκανδαλολογίας από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο που κατηγόρησε και στη δευτερολογία του το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ απαρίθμησε μία σειρά (!) σκανδάλων και διαπλοκής των προηγούμενων κυβερνήσεων με επιχειρηματίες που προφανώς δεν ανήκουν στη μερίδα του κεφαλαίου που στηρίζει αυτή την ώρα τη συγκυβέρνηση. 
Για χαμένη ευκαιρία συνεννόησης στο θέμα της δικαιοσύνης έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Φώφη Γεννηματά, επανέλαβε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, καλώντας τον πρωθυπουργό να στηρίξει την πρόταση για εξεταστική για τα αίτια που οδήγησαν στην κρίση, από την ένταξη της χώρας στο Ευρώ.
Τα περί σκευωρίας εις βάρος της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής στη δευτερολογία του, προσπαθώντας να πείσει ότι η ναζιστική δολοφονική οργάνωση, έχει πέσει θύμα της διαπλοκής από τη δικαιοσύνη.
Με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και με διάφορες δηλώσεις του Π. Καμμένου, ο Β. Λεβέντης, θέλησε να δημιουργήσει εικόνα τριγμών στη συγκυβέρνηση. Ζήτησε να «σταματήσουν τα καμώματα» και να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση «για το καλό της χώρας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία