Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει.
Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά:
Αγαπητοί Εργαζόμενοι,
Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας.
Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με συχνές ριπές που στιγμιαία αύξαναν την ταχύτητα τους).
Μάλιστα, οι εν λόγω καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν παροπλισμένα εμπορικά πλοία τόσο στον Κόλπο της Ελευσίνας όσο και στον λιμένα του Πειραιά. Για να μην αναφερθούμε στις καιρικές ειδοποιήσεις του Google, που προειδοποιούσε το κοινό μνημονεύοντας την βύθιση της δεξαμενής μας και την καταστροφή του λιμένος Ικαρίας σαν αποτέλεσμα των σφοδρών ανέμων.
Ούτε να αναφερθούμε στο Δελτίο Περιπολίας του Αρχιφύλακα Ασφαλείας με το οποίο επισημαίνεται, ότι «λόγω υψηλού κυματισμού (που κατέκλυζε τον προβλήτα) και άσχημων καιρικών συνθηκών δεν ολοκληρώθηκε η περιπολία στον προβλήτα Αρ. 1».
Επιπλέον, η επιθεώρηση που διεξήχθη από την Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα απέκλεισε παντελώς την περίπτωση οποιασδήποτε ανθρώπινης πράξης, που σκόπευε στην πρόκληση ατυχήματος στην Πλωτή Δεξαμενή Νο. 1.
Επιπρόσθετα, η επιθεώρηση διαπίστωσε την ολοκληρωτική έλλειψη ρύπανσης. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά το συμβάν, μια εξειδικευμένη εταιρεία περιβαλλοντικής προστασίας προσλήφθηκε από την ΕΝΑΕ και όλα τα απαραίτητα μέτρα ελήφθησαν για την αποφυγή ρύπανσης ή άλλων αρνητικών επιπτώσεων από το συμβάν.
Έτσι, τα ανυπόστατα σενάρια που εξύφαναν κάποιοι (οι αυτήκοοι μάρτυρες γνωρίζουν ποιοι και ποια), κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ανακοινώσεις σχετικά με το συμβάν Όπως όλοι σας γνωρίζετε, ανακοινώσεις εκδόθηκαν σχετικά με το συμβάν, τόσο από το Σωματείο Εργαζομένων ΤΡΙΑΙΝΑ, όσο και από παράταξη εργαζομένων.
Κοινό σημείο των δύο ανακοινώσεων είναι η θλίψη τους για την απώλεια της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1.
Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τα συναισθήματα των εργαζομένων που εργάσθηκαν πάνω σε αυτήν, αλλά θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο 2017 το Ελληνικό Δημόσιο κατάσχεσε και ουσιαστικά απέκοψε τις δύο πλωτές δεξαμενές από τον κορμό του Ναυπηγείου. Σχετικά με την ανακοίνωση του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ, η εκτίμηση ότι «δεν φταίει ο άνεμος» είναι εντελώς αβάσιμη.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Εταιρεία, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων όπως διαμορφώθηκαν από την επιβληθείσα από το 2011 οικονομική ασφυξία του Ναυπηγείου από το Ελληνικό δημόσιο (απαγόρευση εξαγωγών και παύση πληρωμών από τον μοναδικό πελάτη του, το Ελληνικό Δημόσιο), προχώρησε σε ενέργειες για την ασφάλεια των Πλωτών Δεξαμενών Νο. 1 και Νο. 3 τα έτη 2014 – 2016. Και φυσικά οι εργαζόμενοι που ενεπλάκησαν στα συγκεκριμένα έργα και άλλα παρόμοια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθούν.
Όσον αφορά την ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το πνεύμα και το ύφος της ανακοίνωσης απλώς αποδεικνύει, ότι οι εκπρόσωποι της παράταξης ή οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης βρίσκονται σε μία εναλλακτική πραγματικότητα.
Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια της ρωτώντας τί ενέργειες είχαν γίνει για τις πλωτές δεξαμενές, ενώ η ίδια παράταξη στο φυλλάδιο που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο του 2015 αποδοκίμαζε τις εκτελούμενες εργασίες επισκευής στις δεξαμενές!!!
Είναι επίσης το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο με τις πρόσφατες μηχανορραφίες του (αίτηση ακύρωσης της Διαιτητικής Απόφασης) συνεχίζει την ίδια κακόπιστη και αντισυμβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει από το 2010. Αυτή η κακοπιστία δεν είναι συμβατή με ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, καθώς μαζί συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε την διεθνή διαιτητική διαδικασία προς επίλυση των διαφορών μας.
Κατ’ επανάληψη και οι δύο δηλώσαμε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι θα σεβαστούμε την απόφαση και μόλις μια ημέρα αμέσως μετά την έκδοσή της, το Ελληνικό Δημόσιο άρχισε να αναζητά τρόπους να αποφύγει την εφαρμογή της.
Η εφαρμογή αυτή θα έδινε αμέσως οικονομική ανάσα για την λειτουργία του Ναυπηγείου και θα το καθιστούσε βιώσιμο.
Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν εργαζόμενοι ανάμεσα σας, ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία, οι οποίοι χωρίς ντροπή στρέφονται κατά της εταιρείας και αναπαράγουν ζητήματα για τα οποία η εταιρεία έχει δικαιωθεί δικαστικά και τάσσονται εναντίον των ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων της ΕΝΑΕ;
Καλούμε τους εκπροσώπους αυτής της συνδικαλιστικής παράταξης να αναλογισθούν, εάν όσα γράφουν ή πράττουν στρέφονται εν τέλει κατά της εταιρείας και των συμφερόντων των εργαζομένων της ΕΝΑΕ και επιβεβαιώνουν τη ρήση του Βλαδίμηρου Λένιν, ότι «το σύστημα εξουσίας έχει τους χρήσιμους ηλίθιους». Καταλήγουμε με την επισήμανση προς κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, ότι ο σεβασμός και η άμεση εφαρμογή της απόφασης του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου ICC αποτελεί τον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ και την μόνη υγιή επιλογή προς όφελος της εθνικής οικονομίας, του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, της ΕΝΑΕ και των εργαζομένων της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …