Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μυαλό ξυράφι έχουν μάλλον όλοι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Κι αν δεν έχουν ακόμα, θα αποκτήσουν το 2019

Σύμφωνα με νέα έρευνα του University College London και του Kings College London, την οποία είδαμε (πού αλλού παρά) στο ΣΚΑΪ, όσοι συνταξιοδοτούνται είναι εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρης άνοιας.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 3.000 άτομα για 30 χρόνια, πριν και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Τους υπέβαλαν σε τεστ μνήμης, λογικής και λεξιλογίου, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως η μνήμη χειροτερεύει 38% πιο γρήγορα μετά τη συνταξιοδότηση.

Για να είμαστε δίκαιοι, η έρευνα συνδέει την αύξηση του κινδύνου για πρόωρη άνοια, με τη νωθρότητα και την έλλειψη ερεθισμάτων που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος μετά τη συνταξιοδότησή του και όχι με την ίδια τη σύνταξη και παροτρύνει τους συνταξιούχους να αποκτήσουν δραστηριότητες που θα έχουν να κάνουν με αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, να ασκούνται και να τρέφονται υγιεινά.
Είναι δύσκολο όμως να μη συνδυάσει κάποιος τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, με την κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα η οποία αναμένεται να χειροτερεύσει δραματικά από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Φαίνεται πως οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να κρατήσουν ακμαιότατη την υγεία του εγκεφάλου των συνταξιούχων, με συνεχείς περικοπές συντάξεων. Για την ακρίβεια, από το 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2017, είχαν γίνει 30 διαφορετικές περικοπές συντάξεων, ενώ το ύψος των περικοπών ανήλθε κάπου ανάμεσα στα 11 και τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το τελικό χτύπημα όμως για τους συνταξιούχους, θα έρθει σε έντεκα περίπου μήνες, όταν οι συντάξεις (για παράδειγμα του ΙΚΑ) θα διαμορφωθούν κάπως έτσι:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Ποιος ξέρει, ίσως η μόνιμη εξαθλίωση των συνταξιούχων δεν αποτελεί μια έμμεση παρότρυνση προς τους συνταξιούχους για να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα, αλλά ένα σατανικό σχέδιο για να στραφούν οι ηλικιωμένοι σε δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την υγεία του εγκεφάλου, αναγκάζοντάς τους να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, όπως το πώς θα καταφέρεις να πληρώσεις ενοίκιο, φως, νερό, φαΐ και φάρμακα με 336 ευρώ χωρίς να πεθάνεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …