Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι 9/10 Έλληνες που δεν υπολογίζονται…

‘’…Μόνοι μας είμαστε, έτσι κι αλλιώς 9/10 βλέπουν survivor, δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις…’’
Η φράση αυτή του υπουργού Oικονομικών που ειπώθηκε την ώρα που θα ψηφιζόταν το 4ο Μνημόνιο έχει πολλά κρυφά μηνύματα για τον τρόπο σκέψης, τόσο της Κυβέρνησης αλλά και του ίδιου μας του λαού.
Αρχικά, ίσως αναρωτηθεί κανείς γιατί πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο. Διότι, επιβάλλει μέτρα και δεσμεύει τη χώρα σε δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του τρίτου Μνημονίου, ενώ επιβάλλει μέτρα που δεν προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα. Το οποίο ενδεικτικά θα αναφέρω τι φέρνει στις ζωές μας, καθώς το νόημα βρίσκεται στην αρχική φράση. Η διαπραγμάτευση λοιπόν η οποία θύμισε εποχή άνοιξης του 2015, μας επιβαρύνει με τα εξής:
1) Μέτρα 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το γνωστό σε όλους πλέον «e-mail Χαρδούβελη», για το οποίο εξανίσταντο ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί υποστηρικτές τους και αποτέλεσε και την κύρια αφορμή για διεξαγωγή εκλογών.
2) Μείωση που θα έχει ισχύ από 1.1.2018, του επιδόματος θέρμανσης στα 58.000.000 ευρώ, κάτι το οποίο μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα σημαντικό σε επίπεδο εθνικής οικονομίας, όμως έχει άλλη βαρύτητα για κατοίκους ορεινών περιοχών, μεγάλη μερίδα των οποίων χωρίς αυτό δεν έχει τη δυνατότητα θέρμανσης.
3) Επιβαρύνονται, για πρώτη φορά, με τη μείωση του αφορολόγητου, 1.300.000 φορολογούμενοι πολίτες, ενώ επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες.
4) Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα. Ναι. Όπως το βλέπετε η κοινωνική κυβέρνηση καταργεί κοινωνικά επιδόματα. Εδώ νομίζω δεν περιγράφω άλλο…
Το κλειδί λοιπόν, της παραπάνω φράσης έγκειται στην εφαρμογή των μέτρων από την Κυβέρνηση αφενός και στην αντίληψη αυτής για τους πολίτες της χώρας αφετέρου. Η ουσία είναι ότι ο πλέον αρμόδιος για τα παραπάνω, ο υπουργός Οικονομικών, αφήνει να εννοηθεί μία σιωπηρή κατ’ αυτόν αλήθεια για την αντιπολίτευση που φωνάζει και διαμαρτύρεται, ότι κανείς δεν ασχολείται και κανείς δεν θα σας ακούσει.
Μία έξυπνη επικοινωνιακή φιλοσοφία που απογυμνώνει μία κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα, δηλαδή την φτωχοποίηση της χώρας και την μείωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά για την εικόνα της που κρατιέται ψηλά από την στροφή της κοινής γνώμης αλλού.
Απόρροια των παραπάνω είναι τα εξής: Πρώτον, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν ως μέλημα και ως πρωταρχικό σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν έχουν ούτε πρόγραμμα για αυτό… Δεύτερον, θεωρούν το παιχνίδι με την αντιπολίτευση κερδισμένο, καθώς η εσκεμμένη άγνοια του λαού λαμβάνεται ως δεδομένο.
Το ερώτημα του συγγραφέως είναι, εμείς σαν πολίτες τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα για να διαψεύσουμε μία Κυβέρνηση που δεν μας υπολογίζει και μάλιστα μας προσβάλλει και μας κοροϊδεύει ανοιχτά;
*Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας, HR Specialist και Γεν. Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …