Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο θα έχουν μειώσεις αποδοχών και ποιοι αυξήσειςΑυξήσεις και μειώσεις μισθών έρχονται για σημαντικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μέσω επανυπολογισμού των ασφαλιστικών τους εισφορών που προβλέπει τροποποιητική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
Μειώσεις αποδοχών ως 30 ευρώ το μήνα θα έχουν από 1ης/1/2017 οι προϊστάμενοι που δεν πλήρωσαν ασφαλιστική εισφορά 6,67% στο επίδομα θέσης που λαμβάνουν.
Η νέα εγκύκλιος αναφέρει ότι «το επίδομα θέσης ευθύνης περιλαμβάνεται στις συντάξιμες αποδοχές και υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές και στις περιπτώσεις άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου οργανικής μονάδας κατά αναπλήρωση ή ανάθεση άσκησης των καθηκόντων αυτών». Ενώ η πρώτη εγκύκλιος (Δεκέμβριος 2016) έλεγε ότι «το επίδομα θέσης ευθύνης δεν περιλαμβάνεται στις συντάξιμες αποδοχές και δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές» για τα παραπάνω πρόσωπα.
Οι προϊστάμενοι διευθύνσεων λαμβάνουν επίδομα 450 ευρώ το μήνα και των υποδιευθύνσεων 350 ευρώ και θα υπόκειται για όσο καιρό καταβάλλεται στα εν λόγω πρόσωπα σε ασφαλιστική κράτηση 6,67%, καθώς συνυπολογίζεται στις αποδοχές για τον υπολογισμό της σύνταξής τους. Οι επιπλέον κρατήσεις είναι 30 και 23 ευρώ το μήνα που σημαίνει έμμεση μείωση μισθού.
Από 1ης/1/2017 οι δημόσιοι υπάλληλοι καταβάλλουν εισφορές επί του βασικού μισθού, των επιδομάτων θέσης ευθύνης και του ανθυγιεινού επιδόματος, βάσει του νέου μισθολογίου με το ν. 4354/2015. Οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι που υπηρετούν στο Δημόσιο καταβάλλουν εισφορές και επί των οικογενειακών επιδομάτων, όπως και επί του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών.
Μειώσεις ασφαλιστικών κρατήσεων κατά 10 ευρώ το μήνα θα έχουν όσοι υπάλληλοι εξακολουθούσαν να πληρώνουν εισφορά (6,67%) στο επίδομα των 140,8 ευρώ το οποίο ήταν συντάξιμο με το παλιό μισθολόγιο, όμως έπαψε να είναι στις συντάξιμες αποδοχές από την 1η/1/2017 και μετά.
Με τον επανυπολογισμό εισφορών άλλοι θα χρωστούν και άλλοι θα έχουν επιστροφή.
Για παράδειγμα, εάν το ποσό της εισφοράς (ασφαλισμένου και εργοδότη) για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ήταν 100 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να είναι 120 ευρώ, προκύπτει χρέωση εισφορών 60 ευρώ που θα καταβάλλεται για τους επόμενους τρεις μήνες με μια επιπλέον εισφορά των 20 ευρώ.
Αν στο τρίμηνο καταβλήθηκε εισφορά 100 ευρώ ενώ θα έπρεπε να είναι 70 ευρώ, προκύπτει πιστωτική διαφορά 90 ευρώ. Με το συμψηφισμό, τον Απρίλιο δεν θα καταβληθεί εισφορά των 70 ευρώ, ενώ τον Μάιο θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.
Οι συντάξεις των υπαλλήλων που αποχωρούν από 13/5/2016 και μετά υπολογίζονται με το μέσο όρο των μικτών αποδοχών που είχαν από το 2002 μέχρι την ημερομηνία που συνταξιοδοτούνται. Ο μέσος όρος θα βγαίνει από το 2002 ως το 2016 με τις συντάξιμες αποδοχές του παλιού μισθολογίου και από 1ης/1/2017 με το μέσο όρο αποδοχών του νέου μισθολογίου.
Εισφορές-σοκ εν τω μεταξύ που φτάνουν στο 20% θα πληρώνουν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι που έχουν μόνιμη θέση στο Δημόσιο και παράλληλη ασφάλιση στα πρώην Ταμεία τους (ΕΤΑΑ). Στο εξής, η ασφάλισή τους στο Δημόσιο δεν θα έχει εργοδοτική εισφορά και θα είναι προαιρετική για τους ίδιους αν θέλουν να αξιοποιήσουν το χρόνο αυτόν για δεύτερη σύνταξη μετά τα 67, αλλά με τσουχτερή εισφορά 20%.
Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …