Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Unicef προειδοποιεί την Βρετανία για την παιδική φτώχεια και τις ανισότητεςΗ Βρετανία δέχθηκε κριτική από τον ΟΗΕ για τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχει κάνει ενέργειες για να μειώσει τις ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού η Βρετανία έχει πέσει στις σχετικές λίστες πιο χαμηλά από πολύ πιο φτωχές χώρες στα θέματα της παιδικής φτώχειας και των ανισοτήτων και προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μετά τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας.

Η έκθεση της Unicef, για τη δικαιοσύνη ανάμεσα στα παιδιά, δίνει έμφαση στη σημασία ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας στη μείωση των ανισοτήτων και καλεί την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το πλάνο των περικοπών.

Η Βρετανία βρίσκεται στην 25η θέση από τις 37 χώρες της έκθεσης, πίσω από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία στα επίπεδα ισότητας στα θέματα της ανάγνωσης, των μαθηματικών και των επιστημονικών προσόντων στην ηλικία των 15 ετών.

Επίσης στη Βρετανία παρατηρούνται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχά παιδιά στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και έχει ένα από τα μεγαλύτερα κενά στα επίπεδα άθλησης ανάμεσα στα παιδιά με χαμηλό και υψηλό εισοδηματικό υπόβαθρο.
Η Lily Caprani, αναπληρώτρια διευθύντρια του βρετανικού τμήματος της Unicef είπε ότι η ανισότητα ανάμεσα στα παιδιά καταστρέφει τις ζωές τους και τις φιλοδοξίες τους. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα των παιδιών, σημαίνει ότι ενεργείς με επείγουσες διαδικασίες ώστε να μην μείνει κανένα παιδί πίσω».

Η καθηγήτρια Neena Modi, πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας στο Royal College, είπε ότι η εικόνα είναι πολύ ανησυχητική «η φτώχεια και οι ανισότητες επηρεάζουν την μελλοντική υγεία, την ευτυχία και την οικονομική ευημερία».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....