Ο φόβος της «εξόδου»!


Στέκεσαι στο Έρεβος και ετοιμάζεσαι να κάνεις το βήμα! Ετοιμάζεσαι να περάσεις την μεγάλη πύλη για να ησυχάσεις εσύ, να ησυχάσουν και οι άλλοι από εσένα! Στέκεσαι και δεν κάνεις το τελευταίο βήμα! Τι είναι αυτό που σε συγκρατεί;!
Ο φόβος της φυγής είναι που δεν σ' αφήνει να κάνεις το τελευταίο βήμα;! Μπορεί να φοβάσαι για το οριστικό και αμετάκλητο μιας νομοτέλειας η οποία δεν πρόκειται ν' αλλάξει εις τους αιώνες των αιώνων;! Φοβάσαι μήπως το μετανιώσεις για κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου, καθώς θα έρθει μπροστά σου το πρόσωπο από ένα αρκουδάκι, το οποίο δεν θα ξαναδείς ποτέ πια κι εκείνο θα ζει με ένα τεράστιο «γιατί» και χίλιες δυο βρωμιές από μουστερήδες όλων των κατηγοριών;! Μήπως γι' αυτό δεν περνάς την Πύλη;!
Ή μήπως φοβάσαι ότι ο Αλέξης μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα αναστήσει κι εσένα, αλλά εσένα όχι για να σου δώσει κράτος όπως εκείνους, μα για να σε βασανίσει πιο βάρβαρα με επιστημονικό τρόπο, εξαιτίας του ότι τόλμησες να «φύγεις» μόνος σου χωρίς να του δώσεις τη χαρά να σε κάνει να υποφέρεις μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου της τελευταίας σου αναπνοής;!
Ή μήπως πάλι δεν έχει βγει από το αγύριστο κεφάλι σου ότι δεν μπορεί να μην λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση και ζεις για εκείνη τη στιγμή;! Για τη στιγμή που αίμα θα προσφέρεται θυσία στην καθαρότητα των ουρανών, αλλά τότε δεν θα είναι μόνο το αίμα το δικό σου και των υπόλοιπων απόκληρων, που το ρουφούν κάθε στιγμή τα παράσιτα οι πλουτοκράτες μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, αλλά θα είναι και το αίμα αυτών που τρέφονται με αίμα! Ω τότε… Τότε!


Σχόλια