Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εθνικό Σύστημα Υγείας ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια

Του Δημήτρη Νίκογλου

Όσο για τον τίτλο, νομίζω πως δεν θα φωτογράφιζε κάτι άλλο πιο ζωντανά
το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Είμαστε μάρτυρες ενός οικοδομήματος που πολλοί προσπάθησαν να το βελτιώσουν, να το εκσυγχρονίσουν, με λίγα λόγια να το κάνουν λειτουργικό, αλλά μάταια.. 

Πολλές φορές υπάρχουν παθογένειες και δυσλειτουργίες σε ένα σύστημα όπως το προαναφερθέν, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο δημιουργός του αλλά οι συνεχιστές και οι λειτουργοί αυτού.
Ο οραματιστής του κάθε εγχειρήματος είναι αυτός που με όλο του το είναι, ψυχή και σώματι, δίνει τα πάντα για να δει το όραμά του να παίρνει σάρκα και οστά έως την τελική του μορφή, και όταν αυτό ευοδωθεί, "στέκεται απέναντι καμαρώνωντάς το υπερήφανος".

Εδώ μιλάμε για ένα τιτάνιο έργο πολλών ανθρώπων που προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τον ίδιο τον άνθρωπο, και την ποιότητα της ζωής αυτού.
Τα οικονομικά συμφέροντα όπως και σε άλλες κολοσσιαίες  εταιρίες, οργανισμούς κλπ  είναι πολλά, έτσι κι εδώ με την βοήθεια επιτήδειων εκ των έσω, έχουν εισχωρήσει στο σύστημα οι λεγόμενοι ποντικοί, και ροκανίζουν ότι βρουν.

Οι ιδιώτες ανταγωνιστές είναι πολλοί, μα ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που οι λειτουργοί του είναι κρατικοί  υπάλληλοι και η υλικοτεχνική του υποδομή δημόσια, δεν θα έπρεπε οι υπηρεσίες του να είναι πρότυπο παροχών και εξυπηρέτησης;
 - Η απάντησή μου είναι ναι θα έπρεπε, όπως και σε πολλές μονάδες υγείας είναι.

Οι ανησυχίες μου για το ΕΣΥ πολλές όπως και πολλών άλλων ανθρώπων πιστεύω, μα θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας το λιθαράκι για να εξυγιανθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από κάτω προς τα πάνω και αντίστροφα.
Οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας κάθε κράτους χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των πολιτών και κατ επέκταση τον πολιτισμό του κράτους που τους φιλοξενεί..
Ένας γίγαντας όσο δυνατός και να είναι όταν τα πόδια που τον στηρίζουν είναι γυάλινα, και τα θεμέλιά του κτισμένα σε έδαφος σαθρό, είναι θέμα χρόνου η κατάρρευσή του.

Με την θέλησή μας και προπάντων της κυβέρνησης, η επαναθεμελίωση και αναστήλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι υποχρέωσή μας, είναι καθήκον μας,
είναι θέμα τιμής όλων μας η προάσπιση της καλής λειτουργίας του.
Η υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο για τον άνθρωπο και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται, όχι μόνο από τους κρατικούς λειτουργούς, αλλά από τους όποιους "διαχειριστές" της.

Blogger Dimitris Nikogloy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....