Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μαθήματα»... ντροπής από γονείς στο Πέραμα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα όπου χθες η υποδοχή 19 προσφυγόπουλων έγινε εν μέσω διαμαρτυριών σημαντικής μερίδας γονέων που επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ενδεικτικό είναι ότι από τα 122 παιδιά, στις τάξεις προσήλθαν μόλις τα 10.
Την ίδια ώρα, περίπου οι μισοί γονείς έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο προκειμένου να τα «προστατεύσουν» από την επαφή με τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, κάνοντας αίτηση μετεγγραφής. Στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου έχουν γίνει συνολικά 70 αιτήσεις μετεγγραφής (σε σύνολο 122 παιδιών), ενώ ίδια είναι η εικόνα και στο νηπιαγωγείο όπου έχουν γίνει 16 αιτήσεις μετεγγραφής σε σύνολο 30 παιδιών.
Από την πλευρά τους, πάντως, πηγές από το υπουργείο Παιδείας διαμηνύουν ότι αν θέλουν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία, τότε θα πρέπει και να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι μετεγγραφές μαθητών από σχολείο σε σχολείο επιτρέπονται σε περιπτώσεις κατάργησης ή συγχώνευσης του σχολείου στο οποίο ο μαθητής είναι εγγεγραμμένος, ίδρυσης νέου σχολείου στην περιοχή της κατοικίας του μαθητή, όταν συντρέχουν έκτακτοι λειτουργικοί λόγοι (π.χ. απoσυμφόρηση του σχολείου ως προς τον αριθμό των μαθητών κ.ά.), και λόγω μετοίκησης της οικογένειας του μαθητή.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ένωση Ιατρών Λέσβου χαρακτηρίζει «στρατόπεδο εξόντωσης προσφύγων και μεταναστών» το κέντρο κράτησης στη Μόρια, ενώ και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν ότι «οι παρατηρητές ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα μιας επίσημης έρευνας για την αιτία των θανάτων και το περιβάλλον στο οποίο πέθαναν οι τρεις άντρες»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114443961

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …