Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Πελετίδη – «Υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού»

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης δικάζεται τη Δευτέρα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επειδή δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής – Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. 
«Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους».
Τα παραπάνω είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη του στον «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη δίκη του για παράβαση καθήκοντος. Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Πελετίδης,δικάζεται, στις 13 Φλεβάρη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος,  επειδή (το 2015 μπροστά στις βουλευτικές εκλογές), μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 
Μπροστά στη δίκη έχει δημιουργηθεί ένα κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Πελετίδη και διοργανώνεταισυγκέντρωση έξω από τα  τα δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη στις 9 π.μ. Σωματεία εργαζομένων της πόλης καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή. Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων έχει κηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 1 μ.μ.) και καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση. 
Το κάλεσμα απευθύνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η Ενότητα», το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών Δήμου Πάτρας, το Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Νομού Αχαΐας,  το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαϊας, το Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών Ν. Αχαϊας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών, το Σωματείο Εργαζομένων «Πράκτικερ» Πάτρας, το Περιφερειακό Σωματείο Lidl BIΠΕ Πατρών, το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΑΣ – ΚΑΝ, το Σωματείο Εργαζομένων ΥΕΘΑ – Εργοστασίου Αράξου, το Σωματείο Εργαζομένων στα ιδρύματα Υγείας ΝΠΙΔ Ν. Αχαϊας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου – Παράρτημα Ν. Αχαϊας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ), ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών Πάτρας και  το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας, 
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έχει κάνει διάβημα στο υπουργείο Εσωτερικών. Βουλευτές του ΚΚΕ  έχουν καταθέσει ως αναφορά στη Βουλή  το κείμενο συμπαράστασης του Δήμου Πάτρας. 
Ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα 
Το κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Πελετίδη είναι πανελλαδικό.
Ανακοινώσεις έχουν βγάλει μεταξύ πολλών άλλων τα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Ζακύνθου, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Ξάνθης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, η ΕΕΔΥΕ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, το ΓΣ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλαβρύτων. 
Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας, Εργαζόμενοι «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων, το Σωματείο Εργαζομένων Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου Ατόμων με Νοητική Στέρηση «Η Μέριμνα», ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, επιτροπή Αλληλεγγύης Ζαβλανίου, η Ομάδα Γυναικών Αιγίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος», η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».
Στην Πάτρα,  η Α΄ΕΛΜΕ Αχαϊας, η Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, το ΣΕΠΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας «Ο Ιπποκράτης», το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΓΝΠ – Ρίο Πατρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Διονυσίου, ο Εμπορικός και ο Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.
Επίσης, το Παράρτημα Νομού Αχαΐας Σιδηροδρομικών, ο Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πάτρας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Αχαΐας, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, ο Ομιλος Παράκτιων Αλιέων και Θαλασσίων Αθλημάτων Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Συνταξιούχων Πάτρας (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΤΣΕΟΑΕΕ – ΤΑΕ – ΟΑΕΕ ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ), ΙΚΑ Κάτω Αχαΐας.
Επιπλέον, η γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αλεξιώτισσας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλαβρύτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ) Παράρτημα Αχαΐας – Ηλείας, ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνιων, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Παράρτημα Πάτρας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων Frigo-Glass ΑΒΕΕ Κάτω Αχαΐας «Η Αλληλεγγύη». Το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Νομού Αχαΐας, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας.
Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων: Ο Δήμος Καισαριανής, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτιου – Βόνιτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.  Επίσης, τα Δημοτικά Συμβούλια Αγρινίου, Ναυπάκτου, Θέρμου, Χαϊδαρίου, Κέρκυρας, Πύργου, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,  Ζωγράφου, Πρέβεζας, Σάμου, Καλαβρύτων, Νεάπολης Συκεών,  Δάφνης – Υμηττού, Ήλιδας, Αιγάλεω, Ερυμάνθου, Τρίπολης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ιωαννιτών, Κεφαλονιάς, Δήμου Αθήνας, Λέσβου, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, Ιλίου, Ρεθύμνης, Μεγαλόπολης, Αμφιλοχίας, Ιστιαίας – Αιδηψού, Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Φαρσάλων, Σπάρτης, Πλατανιά (νομού Χανίων), Χανίων.
Σχετικά ψηφίσματα συμπαράσταση έχουν αποφασίσει φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και έχουν κάνει δηλώσεις στήριξης άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα Γράμματα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Ανακοίνωση συμπαράστασης και κάλεσμα στη συγκέντρωση έχει βγάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …