Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αεροψεκασμοί, νάνομποτς και απίθανες θεωρίες συνωμοσίας

Ίσως το δημοφιλέστερο συνωμοσιολογικό σενάριο είναι αυτό των αεροψεκασμών που αποσκοπούν στον έλεγχο/υποδούλωση/μείωση του πληθυσμού. Τα νάνομποτς, δηλαδή μικροσκοπικές μηχανές, που περιέχονται στους αεροψεκασμούς, είναι απαραίτητη προσθήκη για το συνωμοσιολόγο που σέβεται τον εαυτό του.
  • ΨΕΥΔΕΣ

Στο katohika.grmakeleio.grterrapapers.gr κτλ, διαβάζουμε:
Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/oUIke

Τι ισχύει
Οι οπαδοί της συνωμοσίας των αεροψεκασμών ισχυριζονται, μεταξύ άλλων, πως ο συστηματικός χημικός ψεκασμός του ανθρώπινου πληθυσμού ξεκίνησε μόλις πριν 22 χρόνια και συγκεκριμένα το 1995. Λένε πως πριν από εκείνη τη χρονολογία, οι άσπρες ουρές που παρατηρούμε πίσω από αεροσκάφη που πετάνε σε μεγάλο ύψος, ήταν κάτι σπάνιο ή ανύπαρκτο.
Στη πραγματικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες, ακόμη και από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που απεικονίζουν αεροσκάφη σε μεγάλα υψόμετρα, να αφήνουν πίσω τους το χαρακτηριστικό ίχνος που δεν είναι τίποτα περισσότερο από υδρατμούς στα καυσαέρια των κινητήρων του αεροσκάφους που πετούν σε μεγάλα ύψη και η θερμοκρασία είναι αρκετούς δεκάδες βαθμούς υπό του μηδενός. Περισσότερες εικόνες εδώ.

EARLY COLOR PHOTO. WWII 1940S TRAILS ARE FROM FIGHTER ESCORTS

Στο παρακάτω βίντεο του 2ου ΠΠ, ο αφηγητής διηγιέται τη πτήση αεροσκαφών B-17 σε ύψος 25.000 ποδών. Η εξωτερική θερμοκρασία είναι -40 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα το σχηματισμό ιχνών συμπύκνωσης όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νανομπότς
Η λέξη προέρχεται από το nanorobotics που ουσιαστικά είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που φιλοδοξεί να κατασκευάσει μηχανές σε μέγεθος νανόμετρου (10−9 μέτρα). Σύμφωνα με τους οπαδούς των αεροψεκασμών, αυτές οι νανομηχανές ήδη υπάρχουν και ψεκάζονται κατά κόρον στους ανθρώπους.
Η σχετική επιστήμη όμως, αν και φιλόδοξη, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης. Οι εφαρμογές είναι δυνητικά απεριόριστες με πρώτη και καλύτερη την ιατρική όπου σχετικές μηχανές θα μπορούν (θεωρητικά) να διορθώνουν βλάβες σε σημείο που κανένα εργαλείο δε φτάνει σήμερα.
Η πρόκληση και οι τεχνικές δυσκολίες όμως στη κατασκευή μηχανών στο μέγεθος μορίου, είναι εξαιρετικά μεγάλες. Η επιστήμη της νανοτεχνολογίας έχει κάνει σημαντικές προόδους, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές δεκαετίες πριν δούμε μικροσκοπικές μηχανές με σύνθετες δυνατότητες.
Μόλις το Μάιο του 2016, επιστήμονες ανακοίνωσαν τη κατασκευή της μικρότερης μηχανής στο κόσμο. Επρόκειτο για μια μικροσκοπική κατασκευή, αποτελούμενη από φορτισμένα σωματίδια χρυσού, συνδεδεμένα με ειδικά πολυμερή, σε μορφή τζελ. Η «μηχανή» εκτέθηκε σε ακτίνα λέιζερ για να ζεσταθεί και να αποβάλει όλο το νερό από το πολυμερές τζελ προκαλώντας κατάρρευση των σωματιδίων χρυσού σε ένα σύμμεικτο σύμπλεγμα. Μετά από μια περίοδο ψύξης, το πολυμερές απορροφά εκ νέου τα μόρια νερού που έχασε κατά τη θέρμανση και τα σωματίδια χρυσού επανέρχονται στην αρχική τους θέση.
Επιπλέον
Το Νόμπελ Χημείας για το 2016, απονεμήθηκε στους Sir Fraser Stoddart, Bernard Feringa και Jean-Pierre Sauvage για τη κατασκευή μοριακών μηχανών. Δημιούργησαν στοιχειώδεις μικροσκοπικές μηχανές με πλάτος που δε ξεπερνά το 1/1.000 αυτού της ανθρώπινης τρίχας, μετατρέποντας χημική ενέργεια σε μηχανική κίνηση. Μικροσκοπικοί διακόπτες, ρότορες και ένα μοριακό ηλεκτρικό «αυτοκίνητο» ήταν μερικά από τα δημιουργήματα της ομάδας.
Το καλύτερο λοιπόν που έχει να επιδείξει η σημερινή νανοτεχνολογία, είναι στοιχειώδεις μοριακές μηχανές, που μπορούν να εκτελέσουν απλές κινήσεις. Αν και το επίτευγμα είναι ιδιαιτέρως αξιόλογοαπέχει έτη φωτός από τα σύνθετα νανομπότς που κάποιοι συνωμοσιολόγοι φαντασιώνονται.
Επιπλέον, οι ισχυρισμοί για αεροψεκασμούς με αυτές τις υπερεξελιγμένες μηχανές, δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες αποδείξεις. Θα ήταν πανεύκολο για παράδειγμα για κάποιον ερευνητή να τις συλλέξει (δεδομένου πως ψεκάζονται παντού) και να τις τοποθετήσει κάτω από ένα μικροσκόπιο.
Τέλος, δεν είναι τυχαίο πως αυτοί που διακινούν αυτές τις θεωρίες, προσφέρουν και τις αντίστοιχες λύσεις.Οργονίτες, cloudbusters κτλ, προσφέρονται έναντι αντιτίμου για τη λύση ενός ούτως ή άλλως ανύπαρκτου προβλήματος.
Κόκκινο κρασί και morgelons
Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε πως μας ψεκάζουν (και) με ίνες (μοργκελονς) και πως μπουκώματα με κόκκινο κρασί μπορούν να τις αποβάλλουν από το στόμα μας. Γιατί άραγε κόκκινο κρασί και όχι λευκό; Ή ρετσίνα μαλαματίνα; ή μπύρα ή βότκα;

Το κόκκινο κρασί περιέχει δέκα φορές περισσότερες τανίνες από το λευκό κρασί. Γι’ αυτό στο πείραμα μιλάνε για κόκκινο κρασί. Οι τανίνες αντιδρούν με τα ένζυμα του σάλιου που λιπαίνουν το στόμα και σχηματίζουν πολύ δυνατές ινώδες δομές. Γι’ αυτό όταν πίνουμε κόκκινο κρασί νιώθουμε το στόμα μας στυφό και ξερό και τη γλώσσα τραχιά. Γι’ αυτό το κόκκινο κρασί πηγαίνει με κόκκινα και λιπαρά κρέατα γιατί οι τανίνες αντιδρούν με τα άφθονα ένζυμα του κόκκινου κρέατος. Όσο περισσότερες τανίνες έχει ένα κρασί τόσο πιο έντονο το φαινόμενο. Ούτε ψεκασμοί ούτε πλαστικές ζωντανές ίνες ούτε τίποτα. Περισσότερα εδώ.

Συμπερασματικά, τέτοιου είδους δημοσιεύματα θα πρέπει να θεωρούνται αναξιόπιστα και να κατατάσσονται στη σφαίρα της (ζωηρής) φαντασίας του εκάστοτε αρθρογράφου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …