Δώσε μια γερή κλωτσιά σε όποιον σηκώνεται!

 


Μεγάλη εμπειρία να βρεθείς πεσμένος κάτω! Εκεί τελειώνουν οι βερμπαλισμοί και οι ηρωισμοί, οι αυταπάτες ότι αυτά που απλώνονται είναι χέρια που θα σε τραβήξουν επάνω αν θέλεις να σηκωθείς! Πόδια είναι μεταμορφωμένα σε χέρια, που αντί να σε τραβήξουν επάνω, σου δίνουν όσο γίνεται πιο δυνατές κλωτσιές για να σε ρίξουν πιο βαθιά στο λάκκο, αιμόφυρτο και λιπόθυμο ώστε να μην ξαναπλώσεις το χέρι για να βγεις έξω!
Κι είναι ο λάκκος σου βαθύς και εσύ κουράστηκες και ξέχασες το χρέος σου με τα χέρια σου να σηκωθείς, παρά μόνο γελάς που κάθε φορά δειλά – δειλά κάνεις δήθεν πως θέλεις να βγεις και βλέπεις κάποια χέρια μπαγαπόντικα να απλώνονται για να σε τραβήξουν έξω και μόλις φτάσεις στο χείλος του τάφου γίνονται πόδια και σε κλωτσοκοπούν να ξαναπέσεις μέσα! Κι όσο οι κλωτσιές γίνονται πιο δυνατές τόσο ανοίγει η όρεξη και τόσο πληθαίνουν τα πόδια που κλωτσούν! Έχεις θολώσει, έχεις κουραστεί, έχεις υποχωρήσει! Δεν μπορείς να διακρίνεις τα αληθινά χέρια που απλώνονται για να σε τραβήξουν έξω από τον τάφο! Αδικείς κι εκείνα με την συμπεριφορά σου, αφού εσύ πάς και πέφτεις συνεχώς πάνω στα πόδια!
Φωνάζεις πνίγομαι και το οξυγόνο μου τελειώνει στο τέλος της εβδομάδας! Κάνε σου λένε τις δουλειές του επόμενου τριμήνου, εξυπηρέτησέ μας και στο τέλος του τριμήνου θα βρούμε να σου δώσουμε και σένα λίγο οξυγόνο! Μα θα πεθάνω στο τέλος της εβδομάδας! Μα το είπες πριν από τρεις εβδομάδες και ακόμα είσαι ζωντανός και άρα μπορείς να ζήσεις κι ένα τρίμηνο χωρίς ηλεκτρικό, νερό, τροφή ακόμα και χωρίς οξυγόνο! Στο κάτω – κάτω μην μας παραζαλίζεις! Ζήτα οξυγόνο και λίγο παραπέρα! Μα και λίγο παρά πέρα τα ίδια μου είπανε!
Βλέπεις σκιές, είσαι καταθλιπτικός, μάλλον είσαι και στα πρώτα στάδια της σχιζοφρένειας! Σε περνάνε για παιδάκι, προσπαθούν να σε κοροϊδέψουν, μα το μυαλό σου ακόμα δουλεύει με εκατομμύρια στροφές το δευτερόλεπτο και η προσπάθεια να σε κοροϊδέψουν πυκνώνει τις σκιές και πυκνώνει τα φαντάσματα, γιατί είσαι καταθλιπτικός, δεν είσαι πνευματικά καθυστερημένος!
Τι περιμένεις;! Δεν βλέπεις ότι είσαι παρείσακτος;! Πόσο ακόμα θα φιλοσοφήσεις τις κλωτσιές που πέφτουν πάνω στο κεφάλι σου;! Φύγε, φύγε, φύγε!


Σχόλια