Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί έφυγε ο «μπάτσος» της Deutsche Bank

Η παραίτηση Hazlewood και η αντικατάσταση από τον Vollot δίνει το στίγμα ότι η διοίκηση θέλει να σταματήσει το... σκάψιμο στο παρελθόν

Ο Philippe Vollot αναλαμβάνει τη διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος της Deutsche Bank μετά την παραίτηση του Peter Hazlewood, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Αν και η γερμανική τράπεζα έχει αποφύγει να σχολιάσει την παραίτηση Hazlewood, η Wall Street Journal αποδίδει την αποχώρηση σε εσωτερική διαφωνία για τον προϋπολογισμό, ωστόσο τα σενάρια είναι πολλά και η εξαγωγή συμπερασμάτων ακόμα δυσκολότερη.
Τα γεγονότα
– Ο Peter Hazlewood ήταν στη Deutsche Bank από τον Ιούλιο του 2016
– Ο Hazlewood έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα για 16 χρόνια, έχοντας περάσει από την θέση του επικεφαλής περιφερειακής καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος, την έρευνα και ασφάλεια στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού, καθώς και από την τράπεζα DBS Bank Σιγκαπούρης, την Standard Chatered και την HSBC. Πριν την εμπλοκή του με τον τραπεζικό τομέα, πέρασε οκτώ χρόνια στην Αστυνομική Υπηρεσία Royal του Χονγκ Κονγ, ολοκληρώνοντας την καριέρα του ως Ανώτερος Επιθεωρητής.
– Τη θέση του καλύπτει ο μέχρι τώρα COO Philippe Vollot, στέλεχος της DB επί 13 χρόνια με τομέα ευθύνης την κανονιστική συμμόρφωση και την καταπολέμιση του οικονομικού εγκλήματος
– Ανοιχτές -εσωτερικά- είναι και οι υποθέσεις θανάτου δυο αντιπροέδρων της τράπεζας τα προηγούμενα χρόνια, ο ένας εκ των οποίων χαρακτηρίστηκε αυτοκτονία και ο άλλος ατύχημα.
Ανοιχτά μέτωπα
– Κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος ανθρώπων του Πούτιν και παράβαση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία
– Κατηγορίες για παράβαση του εμπάργκο στο Ιράν
– Σκάνδαλο χειραγώγησης Libor, Euribor και χρυσού
Οι διαφορές Vollot – Hazlewod
Τα 13 χρόνια του Vollot στην Deutsche Bank είναι σαφές ότι τον κάνουν πιο «ευαίσθητο» για τα ζητήματα που εμπλέκονται συνάδελφοι και για την «ουρά» που αυτά μπορεί να έχουν. Από την άλλη πλευρά η μεγάλη εμπειρία και η έλλειψη δεσμών του Vollot είναι οι παράγοντες που διασφάλιζαν την έλλειψη δεσμών και συνεπώς μια πιο αντικειμενική προσέγγιση και ίσως μεγαλύτερες εσωτερικές επιπλοκές.
Οι κινήσεις του Hazlewood θεωρείται βέβαιο ότι θα έφερναν αναστάτωση στα ηγετικά κλιμάκια της Deutsche Bank στρέφοντας το ενδιαφέρον από την παραγωγή αποτελεσμάτων στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδιασμού.
Οι αποφάσεις
Η διοίκηση της τράπεζας αν και προσπάθησε να υλοποιήσει ταυτόχρονα δυο σκληρά tasks την εκ βάθρων αναδιάρθρωση και την κάθαρση, αναγκάζεται εν τέλει να υποβιβάσει την δεύτερη ώστε να μπορέσει το προσωπικό να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια για την ολοκλήρωση της πρώτης και τη σταθεροποίηση της Deutsche Bank.
Στο επίπεδο της καταπολέμισης του οικονομικού εγκλήματος οι προσπάθειες θα στραφούν στην αλλαγή του μοντέλου και των ελέγχων από δω και πέρα, ενώ οι παλαιές υποθέσεις θα προσεγγίζονται κατά περίπτωση.
Στην πραγαμτικότητα η διοίκηση σταματάει το «σκάψιμο» και επικεντρώνει σε νέο πλαίσιο λειτουργίας και αυστηρότερους κανόνες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …