Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στήνουν το σκηνικό για την μεγάλη «γιορτή της δημοκρατίας»

Γράφει ο Active Citizen Cris


Φοβούμενοι τυχόν ατύχημα που θα οδηγήσει σε εκλογές άρχισαν να στήνουν το σκηνικό. Τι εννοώ :
Στις προηγούμενες εκλογές και επειδή το πολιτικό τοπίο ήταν αρκετά ρευστό, ΜΜΕ και σύστημα έστησαν κόμματα και κομματίδια  για να υποδεχτούν την όποια αγανάκτηση και το θυμό των πολιτών.  Με δεδομένη την πτώση της ΝΔ και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και με ένα ΣΥΡΙΖΑ που ενδεχομένως δεν τον εμπιστευότανε και πολύ το σύστημα, έστησαν και πλάσαραν κόμματα (Ποτάμι, Ένωση κεντρώων, Ανελ ΧΑ κλπ κλπ) για να μαζέψουν τους δυσαρεστημένους πολίτες και ταυτόχρονα να ψαλιδίσουν τα προβλεπόμενα μεγάλα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ (ίσως, επιμένω γιατί δεν  είχε δοκιμαστεί ακόμα από το σύστημα)
Τα ΜΜΕ (κατά παράβαση κανόνων δεοντολογίας) έδωσαν δυσανάλογα μεγάλο χρόνο προβολής στα νέα κόμματα και κομματίδια ενώ εξαφάνισαν κόμματα που σε μικρό η μεγάλο βαθμό πήγαιναν κόντρα στο σύστημα. Θα θυμίσω τους ατέλειωτους τηλεοπτικούς χρόνους (θετικά η αρνητικά, ακόμα και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση) που δόθηκαν στην ΧΑ στο ξεκίνημα της κρίσης. Να θυμίσω τις ατελείωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου που δόθηκαν σε ανύπαρκτα η σε υπό σύσταση κόμματα (βλέπε Ποτάμι, Λεβέντης)

Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Παρακολουθώντας μέσα ενημέρωσης και δημοσκοπήσεις μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει το παιχνίδι πως παίζεται.
-Σήμερα που το σύστημα δεν κινδυνεύει από το ΣΥΡΙΖΑ (αλλά με δεδομένη την φθορά του από το 3Ο μνημόνιο) ξανά στήνουν  εκείνο το μαγαζάκι της κεντροαριστεράς (παλιοί και νέοι Πασόκοι, γιαλατζί ψευτοαριστεροί μαζεύονται με άλλη μαρκίζα, ΔΗΣΥ, για να μας προσφέρουν (με το αζημίωτο όπως πάντα) τις υπηρεσίες τους για μια ακόμα «σωτηρία» της χώρας. Κόμματα που χτίστηκαν για τις ανάγκες του συστήματος εξαφανίζονται δια της απορρόφησης από τα κόμματα βασικούς πυλώνες του συστήματος.  
Αργά και σταθερά με δημοσκοπικά και άλλα τερτίπια ο κόσμος εγκλωβίζετε στους ίδιους πολιτικούς χώρους που έδρασαν όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά την ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι στους δανειστές.
Κόμματα που ενδεχομένως λιγότερο η περισσότερο αντιπαλεύουν το σύστημα εξαφανίζονται από τα ΜΜΕ και εμφανίζονται δημοσκοπικά άλλα ως κόμματα του περιθωρίου και άλλα χωρίς καμία δυναμική άρα και καμία προοπτική
Το παιχνίδι στήθηκε μια χαρά και η επόμενη μέρα φαντάζει εξασφαλισμένη για το σύστημα. ΝΔ και Σύριζα το νέο δίπολο του πολιτικού συστήματος και ένα ΠΑΣΟΚ συγνώμη μια Δημοκρατική συμπαράταξη ήθελα να πω πρόθυμη να βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση για την δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....