Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για τον «Μαρινόπουλο»

Εκδόθηκε σήμερα από το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ «Μαρινόπουλου» και «Σκλαβενίτη». Η έκδοση της απόφασης, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν σημαίνει όμως το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Τόσο τα κλαδικά σωματεία όσο και οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι, έχουν επισημάνει πως η όποια συμφωνία δεν αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Το αρχικό κείμενο περιλάμβανε μια σειρά σημεία, όπως τα κλαδικά σωματεία ανέδειξαν, που εξασφαλίζουν στη νέα εταιρεία, που θα προκύψει από την έγκριση της εξαγοράς από το δικαστήριο, λυμένα χέρια ώστε να χειροτερεύσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις του προσωπικού.
Η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, συσπειρωμένοι στα σωματεία και στις Επιτροπές, συζητήθηκε σε περιοδείες και συσκέψεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε καταστήματα της αλυσίδας.
Στην Αττική, οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν το περασμένο Σάββατο στα καταστήματα της επιχείρησης σε Νέα Ιωνία, Αμπελόκηπους, Περιστέρι και Αργυρούπολη, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έγινε σύσκεψη των Επιτροπών στα γραφεία του Σωματείου.
Το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή.
Σωματεία και Επιτροπές υπενθυμίζουν στους εργαζόμενους ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν η δική τους δράση, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και στάσεις εργασίας, που άσκησαν πίεση στην εργοδοσία ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να παραμείνουν στη δουλειά, καλώντας τους να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....