Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα παράπονά σας στο... κρατητήριο

Στο ακραίο σημείο να ζητά τη σύλληψη αντιπολιτευόμενων συμβούλων έφτασε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, καταθέτοντας προχθές μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κατά του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία», Χρ. Κορτζίδη, και του δημοτικού συμβούλου Τ. Κοροβέση, για συκοφάντηση διά του Τύπου (εκκινώντας, έτσι, διαδικασίες αυτόφωρης σύλληψης), με αφορμή τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας της αντιπολιτευόμενης παράταξης: «Ζημιώνει τον δήμο για χατίρι του Λάτση».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν στις προθέσεις που έχει εκφράσει ο δήμαρχος, Γ. Κωνσταντάτος, για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε μια έντονα αστικοποιημένη περιοχή όπου βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Σουρμένων, δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης, στο πλαίσιο της απομάκρυνσης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων από την έκταση που πωλήθηκε στη «Lamda Development» (βλ. «Εφ.Συν.» 5/11/2015: «O δήμος φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας»).

Υπόνοιες συναλλαγής
Κατά τη δημοτική αρχή, το δημοσίευμα της παραταξιακής εφημερίδας «δεν αιτιολογεί πώς "ζημιώνεται" ο δήμος, ενώ παράλληλα αφήνει υπόνοιες συναλλαγής γράφοντας στην εφημερίδα του ότι ο δήμαρχος κάνει "χατίρι" επιχειρηματία».

«Είναι πρωτοφανές ένας δήμαρχος να ζητά τη σύλληψη της αντιπολίτευσης γιατί κατά τη γνώμη του τον συκοφαντεί, τη στιγμή που αυτά που γράφουμε είναι απολύτως πραγματικά και τεκμηριωμένα. Ενώ λοιπόν προωθεί μια λύση για τον Σταθμό που βλάπτει τον δήμο, τον ενόχλησε η εφημερίδα μας και ζητά τη σύλληψή μας», απαντά στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κορτζίδης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος ταυτίζεται με τα συμφέροντα του επενδυτή. Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επένδυσης, χωρίς καμία επιφύλαξη», σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος, συμπληρώνοντας για τον κ. Κωνσταντάτο:«Τον Λάτση τον έχει σαν χορηγό. Επίσημα έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και έχου ν γίνει δεκτές από την πλειοψηφία χορηγίες του Λάτση για την ανακατασκευή μιας αίθουσας ΚΑΠΗ και την ανάπλαση μιας παιδικής χαράς. Δεν μπορείς να τον έχεις ως χορηγό και να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του Δημοσίου ως δήμαρχος. Εμφανώς λειτουργεί ως υποστηρικτής του Λάτση και εμφανίζεται ως μεσολαβητής του στην τοπική κοινωνία, λέγοντας "θα σας βρω δουλειές άμα ξεκινήσει η επένδυση"», περιγράφει ο κ. Κορτζίδης.

Για προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της ακεραιότητάς του «με ανυπόστατες κατηγορίες και λιβελογραφήματα με τα οποία όχι μόνο αφήνουν υπονοούμενα για χρηματισμό μου αλλά με στοχοποιούν απέναντι σε περιθωριακές ομάδες που μου επιτέθηκαν άνανδρα το περασμένο καλοκαίρι μέσα στο δημαρχείο» κάνει λόγο με δήλωσή του ο κ. Κωνσταντάτος.

Κατηγορώντας την αντιπολιτευόμενη παράταξη ότι «απουσία αντιπολιτευτικού λόγου και πολιτικών επιχειρημάτων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια», καταλήγει: «Η ανοχή τελείωσε. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

«Η παράταξή μας ποτέ δεν στηρίχθηκε στη συκοφαντία για να πετύχει πολιτικά οφέλη. Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα μας είναι απολύτως τεκμηριωμένα και όπου κληθούμε να τα αποδείξουμε είμαστε σε θέση να το κάνουμε», αναφέρει η «Δημοτική Συνεργασία».

ΠΗΓΗ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ http://www.efsyn.gr/arthro/ta-parapona-sas-sto-kratitirio 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....