Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Πόρτα» σε εκδήλωση ενάντια στην τοποθέτηση καμερών στα σχολεία

Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή
Αναδημοσίευση από την "Εφημερίδα των Συντακτών"
Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού έχει μετατραπεί η άρνηση παραχώρησης σχολικής αίθουσας για εκδήλωση της δεύτερης από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή δεν ενέκρινε την παραχώρηση του σχολικού χώρου της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης ύστερα από αίτημα της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης», για την πραγματοποίηση εκδήλωσης/συζήτησης με θέμα «Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».
Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την απόφαση απαράδεκτη και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να αρθεί η απόφαση.
Η παράταξη απέστειλε γραπτό αίτημα για παραχώρηση αίθουσας στον διευθυντή του σχολείου στις 2 Νοεμβρίου, αίτημα το οποίο συζητήθηκε σε σχολικό συμβούλιο στις 9 Νοεμβρίου, με τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων να αποφασίζουν ότι εκείνη την ημέρα και ώρα η αίθουσα δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο, αφήνοντας στην κρίση της δημοτικής αρχής να αποφασίσει για την παραχώρησή της.
Το εν λόγω έγγραφο μεταβιβάστηκε στη συνέχεια και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ωστόσο απέρριψε το αίτημα.
Η παράταξη του Χρ. Κορτζίδη σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Σχολική Επιτροπή, ασκώντας τη νόμιμη αρμοδιότητά της να παραχωρεί τους σχολικούς χώρους, δεν δικαιούται να καταστρατηγεί αξίες υπέρτερης σημασίας όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ο δημοκρατικός διάλογος.
»Η επιλεκτική απαγόρευση της εκδήλωσής μας είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Με την απόφαση αυτή η διοίκηση θέτει εκτός νόμου τις εκδηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων σε σχολικούς χώρους, ενώ κρατά για τον εαυτό της το προνόμιο».
Αν το θέμα της εκδήλωσης της «Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης» για τις κάμερες φαντάζει άκαιρο, το ζήτημα έχει τεθεί από τον ίδιο τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να τοποθετήσει κάμερες στα σχολεία -αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές- σε πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποίησε με τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου.
«Είναι προφανές ότι δεν τους αρέσει να συζητείται το θέμα γιατί θέλουν να το περάσουν στα κρυφά και κάτω από το τραπέζι χωρίς να το γνωρίζει η τοπική κοινωνία», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Νάση Πετριτσοπούλου, συντονίστρια της ομάδας Παιδείας της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη.
«Δεν σέβεται»
Προς επίρρωση όσων υποστηρίζει η κ. Πετριτσοπούλου έρχεται η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, στην οποία γίνεται λόγος για «πρόκληση τεχνητής έντασης και όξυνσης στον χώρο της Παιδείας», με τον συντάκτη αυτής να κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη ότι «δεν έχει μάθει να σέβεται τους θεσμούς και τους κανόνες της δημοκρατίας που όταν δεν του αρέσουν απλά τους καταργεί», κάτω από τον τίτλο «Δεν θα επιτρέψουμε τα σχολεία της πόλης να γίνουν πεδία πολιτικής προπαγάνδας».
Η δημοτική αρχή ξεπερνά τα εσκαμμένα κάνοντας επίθεση σε στέλεχος της «Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης» και εκπαιδευτικό σε σχολείο της περιοχής και συστήνοντάς της να «περιοριστεί στα παιδαγωγικά της καθήκοντα και όχι να λειτουργεί ως “συγκεντρωσιάρχης” κομματικών παρατάξεων μέσα σε σχολικές μονάδες, υποκαθιστώντας τη διοίκηση».
Την ίδια στιγμή, τόσο ο δήμαρχος της περιοχής όσο και μέλη της παράταξής του ανεβάζουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εικόνες με φθορές δημόσιων χώρων, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνους γι’ αυτές όσους διαφωνούν με την άποψη να τοποθετηθούν κάμερες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …