Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής

Σαφή θέση ενάντια στην απαγόρευση εκδηλώσεων στα σχολεία από δημοτικές παρατάξεις και άλλους κοινωνικούς φορείς πήρε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του «Θουκυδίδη», με αφορμή την πρόσφατη άρνηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραχωρήσει την αίθουσα του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης στη Δημοτική Συνεργασία για εκδήλωσή της με θέμα τις κάμερες στα σχολεία. 
Ο Σύλλογος επίσης δηλώνει αντίθετος στην αντίληψη της δημοτικής αρχής που θέλει τους εκπαιδευτικούς να μην παίρνουν θέση για δημόσιες υποθέσεις. 
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Σχετικά με  ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή επισημάνσεις  της Δημοτικής αρχής  Ελληνικού –Αργυρούπολης(αναφορά σε  απόψεις συναδελφισσών) ,ως ΔΣ  έχουμε  να επισημάνουμε τα εξής:
1.   Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει καθένας  ελεύθερα τις απόψεις του για ζητήματα που προκύπτουν και απ’ αυτό δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. Αντίθετα οφείλουν να έχουν θέση και άποψη για όλα τα ζητήματα και να την προβάλλουν με όποιο τρόπο και μορφή επιλέγουν. Άλλωστε η εκπαιδευτική πολιτική και η κατάσταση που βιώνουμε στην εκπαίδευση, είναι απόρροια  συγκεκριμένων γενικότερων  αντιεκπαιδευτικών  πολιτικών για τις οποίες το σωματείο έχει σαφείς θέσεις  και για τις οποίες αγωνίζεται Ως εκ τούτου διαφωνούμε με την άποψη της Δημοτικής αρχής, ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περιορίζονται στο παιδαγωγικό τους έργο και να μην  ασχολούνται  με τα δημόσια θέματα  και υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο δικαίωμά τους.  
Το σωματείο στέκεται στο πλάι των συναδελφισσών.  

2.  Ανησυχούμε με την απόφαση της πλειοψηφίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου ,που δεν παραχώρησε σχολική αίθουσα  Λυκείου  του Δήμου σε Δημοτική Παράταξη,  για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, με την αιτιολογία του πολιτικού περιεχομένου αυτής .Πέρα από διαδικαστικά ζητήματα, η ουσία παραμένει και είναι καταδικαστέο γεγονός. Τα σχολεία πρέπει να  είναι ανοιχτά στην κοινωνία και οι  σχολικοί χώροι πρέπει να διατίθενται για εκδηλώσεις σε κοινωνικούς –πολιτιστικούς  και πολιτικούς φορείς της πόλης ,πλην φασιστικών μορφωμάτων.
Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού
Τη συμπαράστασή τους στη συναδέλφισσά τους Νάση Πετριτσοπούλου, που δέχθηκε ανοίκεια δημόσια επίθεση από τον Γιάννη Κωνσταντάτο, εκφράζουν με ψήφισμά τους 17 εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχοελίου Ελληνικού. Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει τα παρακάτω:
Εμείς οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού σχολείου Ελληνικού υποστηρίζουμε το δικαίωμα της συναδέλφου Νάσης Πετριτσοπούλου να εκφράζεται ως πολίτης, να συμμετέχει στα κοινά του δήμου χωρίς εμπόδια και χωρίς να προσβάλλεται η προσωπικότητά της, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Ως δασκάλα του σχολείου μας όλα αυτά τα χρόνια εκτελεί με υποδειγματικό τρόπο τα καθήκοντά της και ουδέποτε ενέπλεξε τα παιδαγωγικά της καθήκοντα με τις πολιτικές της πεποιθήσεις.
Για τα ίδια θέματα όπως πληροφορούμαστε πήρε απόφαση και η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Νοτίων Προαστίων η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....