Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Ψηφοφορία ντροπής για τη Χρύση Αυγή

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία, ενημερώνοντας πως στο ψήφισμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής (20/1/2017) για την παρουσία της στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, η παράταξη «Αλήθεια-αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Σπύρο Μπιμπίλα ψήφισε λευκό.
Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα είναι χειρότερη και από τη στάση του στην ψηφοφορία. Νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή και εξισώνει φασισμό και κομμουνισμό Διαβάστε την στο τέλος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνάδελφοι,
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας συζητήθηκε εκτάκτως ως πρώτο θέμα η καταδίκη της νέας επίθεσης  της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα. Με βάση αυτό προτείναμε να προχωρήσουμε σε ψήφισμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας την παρουσία της στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, τους μπράβους που μπήκαν μέσα ξυλοκοπώντας και προπηλακίζοντας γονείς και εκπαιδευτικούς. Την ανάγκη και οι δάσκαλοι ηθοποιοί να σηκώσουν το ανάστημά τους, να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία.
Η παράταξη «Αλήθεια – αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Σπύρο Μπιμπίλα ψήφισε λευκό. Αυτή η ψηφοφορία είναι ψηφοφορία ντροπής για το Σωματείο μας. Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση των χρυσαυγιτών είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι φασιστική. Στους φασίστες το Σωματείο μας δεν σήκωσε ποτέ λευκή σημαία. Εκατοντάδες είναι οι συνάδελφοί μας ηθοποιοί που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία.
Καταδικάζουμε, απομονώνουμε την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο, την προσφυγιά.

Για το ΣΕΗ
Η Πρόεδρος Λίλα Καφαντάρη 
Ο Αν. Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Αντωνιάδης
***
Λέει ο Σπ. Μπιμπίλας, φτάνοντας να εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό:
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.. ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΑΡΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ… ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩς Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΟΜΑ… Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.Η ΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΨΕΙς ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗς ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΗ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ .. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕς ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕς… ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.. Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩς ΤΑ ΟΞΥΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕς ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΟΥΤΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΤΟ ΣΕΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ … ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕς ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ. ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩς ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΗ ΤΑ 100 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....