Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ωδη στη δημοκρατία"

Γράφει ο Active Citizen Cris

"Ωδη στη δημοκρατία", "παρακαταθήκη για τη δημοκρατία" με τέτοια και άλλα βαρύγδουπα στόλισαν την ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου τα ελληνικά και όχι μόνο ΜΜΕ Όλα αυτά συν τα δάκρυα του προέδρου, την συγκίνηση βοηθούν στην αγιοποίηση του προέδρου. Πάμε λιγάκι να τα δούμε στην πράξη όλα αυτά :
"Όλοι οι Αμερικανοί είμαστε ίσοι" είπε ο πρόεδρος. Τόσο ίσοι που κατά τακτά διαστήματα Αφροαμερικανοί έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τόσο ίσοι που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ το 40% του Αμερικάνικου πληθυσμού δεν έχει καμία εργασία ενώ η ανεργία δηλώνεται στο 5%. (είναι ο τρόπος, βλέπετε, που υπολογίζεται η ανεργία)
Ακόμα πιο ίσοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί σύμφωνα με τον πρόεδρο σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς πλην Αμερικανών.
Είναι ο πρόεδρος που συγκινείται και δακρύζει όταν μιλάει για τα αμερικάνικα ιδεώδη αλλά είναι πολύ ψυχρός όταν εκτελεί και εμποδίζει με κάθε τρόπο την αυτοδιάθεση των υπόλοιπων λαών του πλανήτη. Είναι ο άνθρωπος που διατήρησε σε πάνω από 130 χώρες Αμερικάνικες βάσεις και με τον ένα η το άλλο τρόπο επηρέαζε τις εξελίξεις σ αυτές τις χώρες. Είναι ο πρόεδρος που υποσχέθηκε ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα του από Ιράκ και Αφγανιστάν, δυο πολέμους που κληρονόμησε από τον προκάτοχο του Μπούς, και δεν το έκανε, Είναι ο πρόεδρος που υποκίνησε τον 6ετή πόλεμο στην Συρία, Είναι ο πρόεδρος που διέταξε τον βομβαρδισμό της Λιβύης, Είναι ο πρόεδρος που υποκίνησε το πραξικόπημα στην Ουκρανία, Είναι ο πρόεδρος που στήριξε με οπλικά συστήματα τους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη κτλ.
Όλοι οι Αμερικανοί έχουν ίδιες ευκαιρίες να ασχοληθούν με την πολιτική και μάλιστα παρότρυνε το ακροατήριο να συμμετέχει στα κοινά κλπ κλπ. Το πόσο εύκολο βέβαια είναι αυτό το καταδεικνύουν τα παρακάτω .... 1,5 δις δολάρια περίπου στοίχισε η προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι και περίπου 1 δις δολάρια εκείνη του Τράμπ. Απ αυτό και μόνο θα μπορούσε να καταλάβει ο καθ ένας πόσο εύκολο είναι να πολιτευτεί ο άνεργος, ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος κλπ  στην Αμερική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....