Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταθερά πάνω από 62.000 οι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες

Η πρώτη μέρα του χρόνου βρίσκει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα μας, με τα νησιά να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του διπλού εγκλωβισμού, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
Σύμφωνα με την ημερήσια κυβερνητική καταγραφή, σήμερα 62.784 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας ή σε άλλους χώρους. Από αυτούς, οι 15.405 βρίσκονται στα νησιά, με κάποια από αυτά όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Κως να φιλοξενούν στις οργανωμένες δομές τους πολλαπλάσιο αριθμό προσφύγων από την ονομαστική χωρητικότητα των δομών. Εκτός οργανωμένων δομών, σε χώρους που είναι στην ευθύνη της Υπατης Αρμοστείας ή διαφόρων ΜΚΟ φιλοξενούν σήμερα στα νησιά 4.773 πρόσφυγες.
Στην υπόλοιπη χώρα η κατανομή των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας έχει ως εξής: Στη Βόρεια Ελλάδα7.430 πρόσφυγες, στην Κεντρική Ελλάδα 2.622 πρόσφυγες, στη Δυτική Ελλάδα 175 πρόσφυγες, στην Αττική9.914 και σε λοιπές κρατικές δομές 2.159 πρόσφυγες.
Σε πολλές περιπτώσεις, η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών καθιστά τις συνθήκες αβίωτες για τους πρόσφυγες ακόμα και στις οργανωμένες δομές, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του ψύχους (βλέπε ΧίοΜαλακάσα και αλλού).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

H Iωάννα Τριανταφυλλίδου μας στέλνει αδιάβαστους....