Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πολιτικοί των 280.000 ευρώ

Του Δημήτρη Νίκογλου

Κάποτε τους πολιτικούς ανάλογα της ιδεολογίας που εξέφραζαν τους κρεμούσαμε  και την ανάλογη ταμπέλα, αριστερός, δεξιός, κεντρώος, πράγμα που σήμερα είναι παρακινδυνευμένο.
Οι ιδεολογίες είναι για να γκρεμίζονται; ή για να υπάρχουν; 
Στην κοινωνία που ζω έχω δει πολιτικούς να υπερασπίζονται με πείσμα την ιδεολογία τους και τα πολιτικά τους πιστεύω, και άλλους με την ανάλογη ευκολία να ανατρέπουν και την ιδεολογία τους, και τα πολιτικά τους πιστεύω.
Θα ήμουν πολύ ελαστικός  πιστεύω στην κριτική κάποιου πολίτη που θα άλλαζε το κόμμα του για κάποιο άλλο για τους Χ λόγους, και πολύ πιο αυστηρός σε έναν πολιτικό που θα άλλαζε το κόμμα του, τον πολιτικό του χώρο και την ιδεολογία του, για να προσχωρήσει σε κάποιο άλλο κόμμα.

Εδώ γεννάται το ερώτημα.. νόμιμο είναι, ηθικό είναι; 
Εγώ προσωπικά πολλές φορές παραλληλίζω τους πολιτικούς με τους Ιερωμένους.

Υπάρχουν Ιερωμένοι που κάνουν λειτούργημα, λειτουργούν δηλαδή από πίστη και αφοσίωση, και υπάρχουν και Ιερωμένοι που λειτουργούν κατ' επάγγελμα.
Οι δε πολιτικοί, είναι και αυτοί δυο κατηγορίες. Είναι αυτοί που πραγματικά κάνουν λειτούργημα και ο λόγος της ύπαρξής τους στην πολιτική είναι η προσφορά τους και μόνο, υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία στην οποία ανήκουν οι πολιτικοί εκείνοι  που ο λαός τους ονομάζει επαγγελματίες πολιτικούς.
Πως θα χαρακτήριζες έναν πολιτικό που για να μην χάσει την έδρα του και τον παχυλό του μισθό θα πήγαινε  ακόμη και με τον διάολο; πάντως άνθρωπο που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και για το καλό της Χώρας του, δεν θα τον έλεγες. Πιστεύω πως αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί γιατί περί αυτού πρόκειται είναι η πάστα των πολιτικών που με τα καμώματά τους κατάφεραν να κάνουν ένα υπερήφανο κράτος και έναν υπερήφανο λαό επαίτες .
Πολλές φορές αναρωτιέμαι: Για τις αμοιβές των βουλευτών που φτάνουν κοντά στα 8.000 ευρώ μικτά μηνιαίως, έχει πει ποτέ κανείς τίποτα; δεν είναι προκλητικό να σου λένε εσένα ζήσε με 400 ευρώ τον μήνα, ενώ αυτοί εν μέσω κρίσης να αμείβονται εικοσαπλάσια από σένα..

- Δεν είναι τυχαίο που λένε πως, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Το όνειρο της ανάπτυξης της χώρας θα μακραίνει όλο και περισσότερο όσο θα γιγαντώνονται αυτές οι ανισότητες. Και οι βουλευτές των 280.000 ευρώ*  αν δεν προσπαθήσουν να αλλάξουν, το όνειρο 
θα παραμείνει όνειρο.. 

Blogger Dimitris Nikogloy

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …