Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΡΙ ΚΟΥΒΑΣ

Γράφει ο Χριστόφορος Παπαδάκης

Το τι μπουρδολογία έχω ακούσει αυτό το διάστημα για την «δικτατορία» της κούβας δεν λέγεται. Εκτός κι αν δημοκρατία για τους μπουρδολόγους είναι να ψηφίζει ο κόσμος κάθε 2 χρόνια, να βγάζει διαφορετικές κυβερνήσεις και την χώρα να την κυβερνάνε οι κλητήρες της τρόικας. Για όσους δεν γνωρίζουν η ηθελημένα παραπλανούν στην κούβα ο πρόεδρος είναι τιμητική θέση (εκπροσωπεί την εκάστοτε εθνοσυνέλευση της λαικής εξουσίας) και μπορεί να είναι έως και ισόβιος. Η εθνοσυνέλευση απαρτίζεται από 614 αντιπροσώπους οι οποίοι εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες και αφού συγκεντρώσουν πάνω από το 50% των ψήφων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 16 έτος της ηλικίας.
Τέλος υπάρχει και λειτουργεί η άμεση δημοκρατία, σοβαρά και πολλές φορές και άλλα νομοσχέδια για να γίνουν νόμοι του κράτους πρέπει να έχουν την έγκριση κοινωνικών ομάδων που αφορά το νομοσχέδιο.
-Ο μέσος κουβανός λέει εισπραττει ως μισθό από 25-30 δολλάρια το μήνα, λες και ο ονομαστικός μισθός και όχι η ποιότητα ζωής μετράει για τον πολίτη. Κανένας δεν λέει ότι υπάρχει δωρεάν κατοικία για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, σχεδόν μηδενικό κόστος διατροφής κλπ κλπ.
Εκεί όμως έχουν δικτατορία για τους μπουρδολόγους.
Εδώ στη χώρα μας (των 4.000.000 πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, των δεκάδων χιλιάδων αστέγων, των 350.000 παιδιών που υποσιτίζονται, στη χώρα των ατελείωτων ουρών για μια σοκοφρέτα, για μια σακούλα ζαρζαβατικά) έχουμε δημοκρατία !!!!!!!!!!!!!!!
-Πλαστογράφοι και συκοφάντες χρησιμοποιούν φωτογραφίες από νοσοκομεία τριτοκοσμικών χωρών (εκεί που διαφεντεύει τις τύχες των ανθρώπων η πολιτισμένη δύση) για να σπιλώσουν το σύστημα υγείας της κούβας. Μια είναι η αλήθεια όμως …. Η ιατρική και το σύστημα υγείας γενικότερα στην κούβα είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Κουβανοί επιστήμονες-ιατροί προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρο τον πλανήτη και κυρίως εκεί που υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
Ένα μονο μπορώ να πω …. Θαυμάζω τον κουβανικό λαό που αντιστέκεται σε ένα βρώμικο παγκόσμιο σύστημα. Και μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά από μια χώρα που είναι σε εμπάργκο από την «πολιτισμένη» δύση για πάνω από 55 χρόνια.
Δικτατορία λοιπόν έχει η κούβα για κάθε Τζήμεροου….. που θέλει να είναι …μέρος του 1% του πληθυσμού του πλανήτη που κατέχει το 60% περίπου του παγκόσμιου πλούτου σε βάρος του 99%

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …