Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά τον Μπαν Κιμ Μουν τι;


Γράφει gekoudi
 Οι ΓΓ υπηρετούν πενταετείς θητείες. Κανείς μέχρι τώρα δεν κατείχε το αξίωμα περισσότερα από 10 χρόνια. Στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στο XV Κεφάλαιο, το άρθρο 97 εξουσιοδοτεί τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης να διορίσουν επικεφαλής του σώματος. Μια διαδικασία καρμπόν κάθε φορά, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να παρουσιάζουν έναν υποψήφιο που συνήθως εκλέγεται.
Πέντε μόνιμα μέλη με δικαίωμα βέτο να έχουν περισσότερα να πουν πάνω από τη διαδικασία επιλογής. Η Αμερική δεν αποδέχεται κανέναν γενικό γραμματέα που δεν τον ελέγχει.


Όταν λήξει η θητεία του νοτιοκορεάτη Μπαν ΚΙΜ Μουν στις 31 Δεκεμβρίου, ένας νέος εκπρόσωπος θα καταλάβει το γραφείο του, που κατέχει από την 1η Ιανουαρίου 2007, μια θητεία που και ο προκάτοχός του, Κόφι Ανάν αντανακλά την αποτυχία, την προδοσία και τη συνενοχή στα κορυφαία  Αμερικανονατοικά εγκλήματα.


Και οι δύο επικεφαλής του ΟΗΕ απέτυχαν να εκπληρώσουν την εντολή που είχαν ορκιστεί να υποστηρίξουν: «να σώσουμε τις ερχόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου, να επαναβεβαιώσουμε την πίστη στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να καθορίσουμε τους όρους (προώθηση) της δικαιοσύνης ... ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών (σε όλα τα έθνη και τον σεβασμό) στο διεθνές δίκαιο (και) την κοινωνική πρόοδο ... για να εξασφαλιστεί ... δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ένοπλη δύναμη.»Ο Ανάν έκανε τα στραβά μάτια στα φρικτά εγκλήματα των διοικήσεων Κλίντον και Μπους. Υποστήριξε τις οικονομικές κυρώσεις στο Ιράκ, που ευθύνονται για περίπου 1,5 εκατομμύρια θανάτους, συμπεριλαμβανομένων και πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Ο ίδιος υποστήριξε την παράνομη εισβολή και κατοχή το 2003 στο Ιράκ από τον Μπους, με τον ατελείωτο πόλεμο που συνεχίζεται και υπό τον Ομπάμα.
Υποστήριξε την γυμνή επιθετικότητα και κατοχή του Αφγανιστάν, δεν έκανε τίποτα για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, απέτυχαν να καταδικάσουν την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης ή και τον πόλεμο του 2006 στην επίθεση κατά του Λιβάνου.
Καθ 'όλη την διάρκεια των δύο θητειών του, ήταν ένας πιστός υπηρέτης των Αμερικανονατοικών, αγνόησε τα δεινά των Αφρικανών σε όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της εξαθλίωσης των Μαύρων της Νότιας Αφρικής στην μετα-απαρτχάιντ περίοδο.
Υποστήριξε τους τραμπούκους «ειρηνευτές» παραστρατιωτικούς του ΟΗΕ στην Αϊτή, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αιθιοπία, την Ερυθραία, τη Λιβερία, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Σουδάν.Ο Μπαν Κιμ Μουν δεν υπήρξε διαφορετικός, παρά ένα πιστό ιμπεριαλιστικό εργαλείο, στην υπεράσπιση του απαράδεκτου σε όλη την διάρκεια της θητείας του, σιωπηλός για τα άθλια ισραηλινά επαναλαμβανόμενα εγκλήματα. Στην Κύπρο δεν έκανε τίποτα.
Απέτυχε να καταδικάσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε ο ίδιος να καταγγείλει την ηγεσία των ΗΠΑ για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την διαρκή επιθετικότητα. Δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την πατρίδα του την Κορέα που είναι κομμένη στα δυο από του Αμερικάνους.
Υποσχέθηκε να είναι ένας «υπηρέτης της αρμονίας και γεφυροποιός». Καθ 'όλη τη διάρκεια της θητείας του, ενώ αυτός είναι το πολικό αντίθετο από αυτό που ορκίστηκε να υπηρετήσει, παραβιάζει συστηματικά βασικές διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συνένοχος με τους νατοϊκούς για τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου.


Ο ΟΗΕ δεν είχε ποτέ μια γυναίκα γενικό γραμματέα!
Τέσσερις μάχονται για τη θέση μαζί μέχρι στιγμής, κυρίως η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ.
Από το εργατικό κόμμα με σαφή τοποθέτηση κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, πέτυχε στην θητεία της την μικρότερη ανεργία, στον καπιταλιστικό κόσμο, έχει τοποθετηθεί σθεναρά κατά των πυρηνικών.Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν (έμπειρος διπλωμάτης) χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας κίνηση την επόμενη εκλογή Γενικού Γραμματέα, καλό είναι να έχει όσο το δυνατόν την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη μεταξύ των μελών των Ηνωμένων Εθνών.»Η εκτελεστικός διευθυντής του ΟΗΕ από την Βρετανία Natalie Samarasinghe τόνισε ότι σε όλη την ιστορία του σώματος (ΟΗΕ), οι υποψήφιοι ήταν πάντα άνδρες, «θα ταράξει τα νερά».

Τον Ιανουάριο, «έσκασε» μια φήμη, που υποδηλώνει το ενδιαφέρον του Ομπάμα. Αλήθεια ή όχι μένει να δούμε. Αυτός θα προτιμήσει κατά πάσα πιθανότητα τα πολλά εκατομμύρια δολάρια γράφοντας ευκαιριακά βιβλία, αμειβόμενες ομιλίες, και άλλους τρόπους που θα τον κάνουν πλουσιότερο.


Ο ΟΗΕ δημιουργήθηκε μετά το Β' παγκόσμιο για υποσχόμενος να δράσει για την ειρήνη. Σήμερα απροκάλυπτα είναι ένας οργανισμός χωρισμένων εθνών. Είναι ένας οργανισμός - νάχουμε να λέμε σαν το ευρωκοινοβούλιο - βάζει την λαστιχένια σφραγίδα του στα εγκλήματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία, η Συρία, το Σουδάν, η Υεμένη, η Λιβύη, το Ιράκ, το Κουρδιστάν, η Παλαιστίνη, το Μάλι, το Αφγανιστάν, ... περιμένουν την ειρήνη που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Οψόμεθα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …