Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν θα ξανανοίξουν τα σύνορα παραδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας - Απόγνωση στις λάσπες της Ειδομένης

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν τα σύνορα να τα ξανανοίξουν», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι για καιρό εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που επιδιώκουν -ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους- να εγκαταλείψουν τη χώρα με τελικό προορισμό κράτη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, αναφερόμενος στο γεγονός ότι εκατοντάδες πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ περνώντας μέσα από ποτάμι έκανε λόγο για «διαρκή παραπληροφόρηση» και για «απαράδεκτο γεγονός» που ενθαρρύνουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ειδομένη ή να περάσουν τη μεθόριο. Μίλησε για «εγκληματική συμπεριφορά που πρέπει να σταματήσει» και πως «υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να καταλογισθούν» μιλώντας για «παραοργανώσεις υπό το μανδύα της ΜΚΟ» επιβεβαιώνοντας ότι τουλάχιστον στην Ειδομένη δρουν «οργανώσεις» που επιχειρούν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και οικειοθελώς να μεταφερθούν σε κέντρα μετεγκατάστασης, δεν ήταν όμως σε θέση να πει πότε και για πόσους πρόσφυγες θα λειτουργήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στις χώρες τελικού προορισμού.
Σαν επιχείρημα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η εκτίμησή μας είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν τα σύνορα να τα ξανανοίξουν» και πως «ο Βαλκανικός διάδρομος έκλεισε» από «απαράδεκτες» και «μονομερείς ενέργειες» που είναι «έξω από τις αποφάσεις τις ΕΕ».
Αν και ρωτήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να πει τι θα πράξει η κυβέρνηση αν υπάρξει από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αίτημα επανεισδοχής των προσφύγων που πέρασαν τη μεθόριο.

Τον διαψεύδει και η Άνγκελα Μέρκελ

Χωρίς βάση είναι οι ισχυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα που προσπαθεί εναγωνίως να εμφανίσει το κλείσιμο των συνόρων σαν μονομερή ενέργεια και όχι ως μέρος των συλλογικών αποφάσεων της ΕΕ, όπως πρόσθετα εξήγησε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Το ίδιο πράττει και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που δήλωσε πως «σε ότι αφορά στη Βαλκανική Οδό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία επωφελείται αυτήν τη στιγμή από το γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι έρχονται και αυτό σχετίζεται και με το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα».
Προς επίρρωση του ισχυρισμού της η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι «ποτέ δεν μίλησα κατά των εθνικών μέτρων. Μίλησα υπέρ των συνοριακών ελέγχων, της καλύτερης καταγραφής, των απελάσεων και των πακέτων ασύλου» και πρόσθεσε ότι «διανύσαμε πολύ δρόμο προς την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, ωστόσο ακόμα δεν έχουμε επιτύχει μια βιώσιμη λύση. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι έχουμε ανάγκη από μια λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτή η λύση χρειάζεται χρόνο».

Σχεδόν 46.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

Μεταξύ 45.000 και 46.000 ανέβασε τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που είναι στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα Τρίτη 15 Μάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που είναι και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για τη διαχείριση του Προσφυγικού.
Όπως δήλωσε στο «ΣΚΑΪ» «ο κύριος όγκος είναι πρόσφυγες» και πως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών από την Κυριακή μέχρι και τη Δευτέρα έφτασαν στα νησιά μόλις 137 πρόσφυγες και επανέλαβε ότι η διάρκεια παραμονής των προσφύγων στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια».
Για το θέμα που προέκυψε στη μεθόριο με την ΠΓΔΜ και τι θα πράξει η κυβέρνηση αν τεθεί αίτημα επανεισδοχής των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι δόθηκε εντολή «να ακολουθηθεί η συνήθης διεθνής πρακτική: αίτημα, αποδοχή ή μη του αιτήματος» και πως «οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο».
Επίσης επιβεβαίωσε ότι στα ελληνικά νησιά όπως και στα τουρκικά παράλια θα βρίσκονται αντίστοιχα Έλληνες και Τούρκοι υπάλληλοι όπως και άλλων χωρών, που θα εμπλακούν στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που αναμένεται να επιτευχθεί στη σύνοδο κορυφής στις 17 Μάρτη.

Άνθρωποι και απόγνωση στις λάσπες 

Στις λάσπες, στη βροχή και το κρύο κουρνιάζει η απόγνωση προσφύγων και μεταναστών στα χωράφια της Ειδομένης. Υπολογίζεται πως στα χωριά και σε άθλιες συνθήκες βρίσκονται περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι καθημερινά προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας τροφή και διέξοδο από τον εγκλωβισμό που τους καταδικάζουν οι αποφάσεις της ΕΕ.
«Ανοίξτε τα σύνορα» είναι το μοναδικό αίτημα τους, ενώ είναι κάτι περισσότερο από εμφανής η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών με ευθύνη του κράτους.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση αναμένει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της σωματικής και πνευματικής κόπωσης οι χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την Ειδομένη και να δεχτούν να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνοφρένεια: Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη, του Θύμιου Καλαμούκη

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς. του Θύμιου Καλαμούκη (απόσπασμα από τη ρ/φ Ελληνοφρένεια της 5ης Φεβρουαρίου) Για την Μαργαρώ και την Μυρτιά, τις καμπάνες που σημαίνουν, το καρτέρεμα, το Μαουτχάουζεν, μέχρι το χελιδόνι και τα αετόμορφα ψηλά βουνά της δικαιοσύνης Για την δολοφονία του Λαμπράκη και για το πώς πήρε λίγο μετά τον Πέτρουλα. Για τον Αντρέα που τον χτυπάνε το βράδυ στην ταράτσα. Ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ολοζώντανες διηγήσεις του έμαθα την σύγχρονη ιστορία με τις διώξεις των πατριωτών, την αυθαιρεσία του παρακράτους, τον διχασμό του δεξιού κράτους, την παρανομία και την αντίσταση. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη που μου φύτεψε στην ψυχή τον Ελύτη τον Σεφέρη τον Ρίτσο, τον Λ…

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Αγαπητοί Εργαζόμενοι, Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας. Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με …

Το PornHub έπαθε CIA: Από τον Απρίλιο θα ζητάει ηλικία, τηλέφωνο και διεύθυνση

Aς μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σύμφωνα με εκατοντάδες έρευνες εκεί έξω, οι άντρες σκεφτόμαστε το σεξ 233 ώρες το 24ωρο. Μέσα σε αυτές τις ώρες, όταν δεν κάνουμε σεξ με εκείνη κάνουμε μόνοι μας. Και πολύ μας αρέσει που υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος της τσόντας, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να βρίσκουμε ολιγόλεπτη παρηγοριά σε εκατομμύρια βίντεο. Πάνε αυτά όμως. Τέρμα οι μαλακίες. Κυριολεκτικά. Όσοι κάνατε το λάθος να αφήσετε την Ελλαδίτσα και να αναζητήσετε την τύχη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κάτσατε. Από τον Απρίλιο τίθεται σε εφαρμογή το AgeID System. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βλέπεις πορνό ΜΟΝΟ κάνοντας login και αφού δώσεις αριθμό κινητού, διεύθυνση και ηλικία. Γιατί γίνεται αυτό; Για να μην μπαίνουν οι πιτσιρικάδες κάτω των 18 σε ιστοσελίδες. Όποιος κάνει το λάθος να κάνει τσατσιά στην Κυβέρνηση, πέφτει πρόστιμο 250.000 λίρες. Και εκεί δεν είναι όπως εδώ που λες «έχω θείο στην Ασφάλεια». Σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα. Αυτή η αλλαγή είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας για το …